Nečas hledá nástupce po Peake. O Pickovi se prý mluvilo už dříve

29.12.2012 20:52

Po osmidenním ministrování Karolíny Peake na resortu obrany hledá premiér Petr Nečas jejího nástupce. Zatím se podle kuloárů jeví jako nejpravděpodobnější první náměstek Vlastimil Picek.

Nečas hledá nástupce po Peake. O Pickovi se prý mluvilo už dříve
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Vlastimil Picek

O Vlastimilu Pickovi se navíc podle informací ČTK hovořilo ještě před tím, než ministerstvo obrany získala Karolína Peake, a to během debat i o resortu dopravy mezi ODS a LIDEM. Nakonec se prý ale vedení stran dohodla, že by nepůsobilo dobře, kdyby nejsilnější vládní strana ODS na tehdy ještě své ministerstvo jmenovala nestraníka.

Proto je nyní jméno Picka opět aktuální, občanským demokratům totiž nakonec připadl resort dopravy. Navíc ho jen den po svém nástupu do funkce Peake coby ministryně odvolala z postu náměstka, což nakonec byl jeden z impulsů k jejímu vyhazovu.

O možnosti Pickova nástupu na vedoucí pozici na obraně spekuluje i opozice, například poslanci ČSSD. Ještě před Vánoci i Josef Dobeš uvedl pro Novinky.cz, že by to byl "nejvhodnější ministr obrany".

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…