Novinář Šídlo nařezal Zemanovi za vtipy o Nečasově vrtulníku

05.06.2013 11:37

Jindřich Šídlo se v Hospodářských novinách rozepsal o pondělním „povodňovém“ projevu prezidenta Miloše Zemana. Byl prý přesně takový, jaký se od hlavy státu očekával. Komické bylo, že přesně totéž, co dělal, začal Zeman vyčítat jiným.

Novinář Šídlo nařezal Zemanovi za vtipy o Nečasově vrtulníku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Lze podle něj přejít nepříliš šťastné označení „nedávné povodně“, když se zrovna voda valila Prahou a na značnou část země to nejhorší teprve čekalo. Rovněž nad vtipkováním o utopených novinářích, v kontextu skutečných obětí na životech poněkud nejapným, se prý dá mávnout rukou. Nejzajímavější prý byla jeho poznámka o „ostentativním letu vrtulníkem“ premiéra Nečase. Zejména proto, že právě Miloš Zeman je snad nejostentativnějším politikem polistopadové historie.

„Gesta k politice patří a právě prezident Zeman musí být přesvědčen o jejich významu,“ myslí si Šídlo. Nejde jen o let vrtulníkem nad zaplavenou Moravou, který v roce 1997 absolvoval s Václavem Klausem, ale například i o Zemanova oblíbená poklepávání na základní kameny různých staveb.    

„Třeba na základní kámen ostravské dálnice dokázal premiér Zeman poklepat hned dvakrát, naposledy před volbami v roce 2002, po nichž okamžitě kabinet Vladimíra Špidly smlouvu zrušil jako nevýhodnou,“ poznamenává Šídlo s tím, že Zemanem slavnostně odklepnutá stavba nás jen na odstupném stála přes půl miliardy.

Vrcholným číslem prý však bylo výjezdní zasedání jeho vlády v Pardubicích, kam ministři odjeli „lidově“ vlakem, aby po jednání odjeli v limuzínách, které jim mezitím z Prahy přistavili. A na takové zážitky by se prý dalo vzpomínat několik hodin.

„Největším problémem Miloše Zemana vždy bylo naprosto ostentativní pohrdání okolním světem, které kdysi vysvětlil tím, že považuje za nejdůležitější neztratit sebeúctu,“ myslí si komentátor. A přesně takový prý byl i povodňový brífink - ostentativní, sebestředný, s nulovou empatií a vůči skutečným obětem vlastně urážlivý. A takový prý asi Zeman bude už pořád.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…