Noviny o Zemanově dceři: To nemá obdoby

05.02.2013 7:18

Kateřina Zemanová si rychle zvykla na život první slečny republiky. Tak komentuje jednání "první slečny" bulvární deník Blesk. Dcera nového prezidenta si prý z vládní limuzíny udělala taxi pro přátele. Nicméně podle náměstka policejního ředitele Tomáše Kužela je to v pořádku. Do auta si totiž může vzít, koho chce. První slečna je ale pod drobnohledem i dalších médií. Pomohla otci vyhrát volby a nezadržitelně se řítí dál, píší pochvalně už i Lidové noviny.

Noviny o Zemanově dceři: To nemá obdoby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Zemanová, dcera Miloše Zemana

Kateřina Zemanová , která dostala kromě policejní ochranky k dispozici také vládní limuzínu, hned v sobotu využila komfortu a z módní show, kterou sama moderovala, odvezla i své přátele. "Donedávna se něžná tvář kampaně Miloše Zemana (SPOZ) tvářila ještě skromně, zřejmě se však s novou blahobytnou situací začíná sžívat," píše nejčtenější český deník Blesk.

"První slečna" sice tvrdí, že původně ochranku vlastně ani nechtěla, ale bylo jí prý vysvětleno, že je to v jejím případě nezbytné. "Zvykla jsem si docela rychle," dodala.

Všechno je v pořádku

Do policejní limuzíny Audi A8, kterou řídili její dva bodyguardi, pozvala i své dva kamarády. Tomáš Kužel, náměstek policejního prezidenta, Blesku sdělil, že Kateřinino rozhodnutí svézt i své přátele je v pořádku.

"Záleží na rozhodnutí a vůli chráněné osoby, koho si k sobě do vozidla vezme. Zvykem ale je, že s tím chráněná osoba dopředu seznámí hlavního chráněnce," vysvětlil Kužel.

Středem pozornosti

Lidové noviny upozorňují na to, že se na politické scéně díky Kateřině odehrává něco, co s trochou nadsázky nemá obdoby. Zemanova devatenáctiletá dcera svému otci pomohla vyhrát volby, ale i po skončení kampaně se drží ve středu mediálního zájmu.

Kromě toho, že jí byla přidělena policejní ochrana a ve škole jí vycházejí vstříc s individuálním plánem, rozhodla se "první dcera" věnovat tématům, které trápí její vrstevníky. Jako první by podle LN chtěla upozornit na poruchy příjmu potravy. "Kateřina tak svými kroky prošlapává terén, který v Česku v posledních dekádách neexistoval - prostor prvního potomka," píše deník.

Navíc v tom prý Katka umí chodit. "Její mediální vystupování je obdivuhodné. Nepředvádí se ani není moc stydlivá. Ve srovnání s podobně starými superhvězdičkami je u ní jasně viditelná inteligence," komentuje Katčin mediální projev bývalý šéf České televize Jiří Balvín.

Co si jako prezidentova dcera může dovolit a co je naopak nevhodné, se Zemanová dozví v nejbližších dnech. Má totiž naplánovanou schůzku s poradci přes etiketu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…