ODS je na smrt nemocná a odmítá léčbu, děsí se pravicový lékař Šťastný

14.01.2013 18:43

Podle poslance Borise Šťastného je ODS smrtelně nemocným pacientem, který si neuvědomuje hrozbu blízké smrti a odmítá léčbu. Volební výsledek je podle něho katastrofálnější než katastrofální. Signalizuje podle něho nepřetržitý pokles voličské podpory. Tvrdé jádro voličů ODS bylo rozbito a prakticky již neexistuje.

ODS je na smrt nemocná a odmítá léčbu, děsí se pravicový lékař Šťastný
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-poslanec Boris Šťastný

„Vždy se s nadsázkou říkalo, že v Praze by zvítězila ve volbách i tenisová raketa Václava Klause. Toto přirovnání poukazovalo na to, že v Praze i republice existovalo tvrdé jádro voličů ODS. Hlavní příčinou ztráty podpory, na kterou již upozorňuji dlouho a upozornil jsem na ni i na kongresu ODS, je ústup od autenticky pravicových hodnot občanských demokratů a neschopnost nabídnout voličským skupinám řešení jejich problémů a zlepšení jejich situace. Levicové voliče jsme nezískali a pravicové ztratili,“ zlobí se Šťastný.

ODS odmítá léčbu

V medicíně existují podle Šťastného dva typy pacientů. Jedni jsou ti, kteří si uvědomují, že jsou vážně nemocní a léčí se, aby neumřeli. Druhá skupina je už nemocná tak, že si nic neuvědomuje, nebo řada duševně nemocných si svůj stav neuvědomuje.

„Takový člověk nemůže dopadnou dobře. Pokud je na smrt nemocný a neléčí se, tak zemře. Já mám pocit, že ODS je v té druhé skupině. Buď si neuvědomuje nebo nechce uvědomit či bojí připustit, že je smrtelně nemocná a jestli se okamžitě nenechá vyšetřit kvůli jasné diagnóze a nenasadí léčbu příčin té nemoci, tak zemře. Když jsem již po několikáté viděl vedení ODS se skleslými hlavami a pobledlými obličeji, jak se pokouší vymlouvat na cokoli, jen ne na samotnou příčinu další a další volební porážky, tak už mám skutečně vážný strach o ODS. A pokud si někdo myslí, že to do voleb už jenom doklepeme, tak to tedy doklepeme k urně, která nebude volební, ale pohřební,“ míní Šťastný.

Sobotka je důvěryhodný, nedůvěryhodná je ODS

Ten si myslí, že Přemysl Sobotka sám o sobě byl dobrým kandidátem a pokud neuspěl, tak to více vypovídá o straně, a ne o něm samotném: „On je autentickým občanským demokratem, zakládajícím členem ODS. Je spjat s politikou ODS a konzervativními postoji. V minulosti mnohokrát uspěl a mnohokrát ODS pomohl k volebním úspěchům. Jako předseda Senátu byl v druhé nejvyšší ústavní funkci. Je politicky i lidsky důvěryhodný. Čili chyba není v něm a pokud něco okamžitě neuděláme, mám vážnou obavu, že v příštích parlamentních volbách můžeme mít stejně hlasů jako teď v těch prezidentských.“

Šťastný uvedl, že výsledky voleb porovnával s těmi senátními. V roce 2006, kdy ODS zásadně vyhrála senátní volby, tak první na pásce měli mezi třiceti až čtyřiceti procenty. A ti, kteří postupovali z druhé místa měli okolo dvaceti až dvaceti pěti procent. A tento trend postupuje.

„Ten trend je vidět. Úspěšná starostka Kozumplíková ve volebním obvodu primátora Svobody úplně propadla. Zaznívají nesmyslné žvásty o tom, že ODS potřebuje důvěryhodné lidi. Pokud není Přemysl Sobotka jako zakládající člen ODS a její doyen a dlouholetý předseda a místopředseda Senátu, tento úctyhodný muž bez poskvrnky důvěryhodný politik, tak už nevím. Je to o tom, že nemáme důvěryhodnou politiku,“ míní Šťastný.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…