Okamura: Volby budou v říjnu. Vím to

25.04.2013 10:21

Senátor Tomio Okamura si myslí, že existuje dohoda ČSSD, TOP 09 a zemanovců na uspořádání předčasných parlamentních voleb v říjnu. Tato dohoda je podle něj důkazem, že v rámci současného systému neexistuje řešení, které by mohlo v politice něco změnit.

Okamura: Volby budou v říjnu. Vím to
Foto: Hans Štembera
Popisek: Spoluautorkou mu byla jeho bývalá žena Mie Krejčíková-Okamura

Senátora ParlamentníListy.cz oslovily v rámci ankety, zda v důsledku sporů prezidenta Zemana s ministrem zahraničí Schwarzenbergem může padnout vláda. Podle Okamury vše běží tak, jak se vybrané osoby dohodly. „Tedy, že padne vláda a volby budou letos v říjnu, v čase, kdy to bude nejvýhodnější pro ČSSD, TOP 09 a SPOZ,“ prozrazuje senátor.

Okamura doufá, že pokud se takový scénář naplní, veřejnost se definitivně přesvědčí, že řešením nejsou nové volby, po kterých by si vládnoucí skupiny přerozdělily moc. „Řešením je radikální změna kolabujícího systému směrem k přímé demokracii a oddělení zákonodárné moci od vlády,“ říká senátor.

Řešením by podle něj bylo, že by vládu sestavoval přímo volený a referendem odvolatelný prezident. Fungovala by v mantinelech zákonů, které by schvalovali přímo volení a referendem odvolatelní poslanci.

„Tuto změnu Ústavy prosazuji, přímou volbu a také odvolatelnost politiků, jasnou hmotnou a trestní odpovědnost politiků a oddělení zákonodárné a výkonné moci,“ dodává senátor Okamura.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…