Pan Bobošík, kandidát na „prvního muže“: Pomáhá u Bobobusu a podniká

27.08.2012 9:32

„Pokud by manželka uspěla, budu mít vůli spolu s ní naplnit roli hlávy státu,“ řekl Lidovým novinám Pavel Bobošík. Kandidaturu své ženy prý bere pragmaticky a s její ambiciózností se vždy vyrovnával bez potíží.

Pan Bobošík, kandidát na „prvního muže“: Pomáhá u Bobobusu a podniká
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně Suverenity Jana Bobošíková

Pavel Bobošík a Jana Bobošíková symbolizují prosperující rodinu. Ona jako bývalá novinářka, která v současnosti buduje svou politickou kariéru a usiluje o dobytí Hradu, on jako jeden z lídrů trhu s výčepním sklem. „Spojil jsem dva produkty, které jsou českou tradicí. Pivo a sklo. Snažil jsem se vysvětlovat pivovarům, že prostřednictvím osobitého tvaru sklenice budou lidé identifikovat jejich značku,“ vysvětloval Lidovým novinám Bobošík.

Podle svých slov klade vždy na první místo svou rodinu a firmu. Ve volném čase se snaží pomáhat své manželce s předvolební kampaní. „Teď nám třeba pomáhal u našeho Bobobusu rozdávat letáky, ale jinak většinu času věnuje podnikání. Velké množství času také tráví v zahraničí,“ podotkla Bobošíková, která v současnosti svým předvolebním autobusem strany Suverenita křižuje celou zemi.

Vypadala fantasticky

Seznámili se v době studií na Vysoké škole ekonomické v Praze, kde se oba věnovali studiu zahraničního obchodu. „Janu jsem viděl poprvé v říjnu 1982. Měla bílý kabát, černé vlasy, rudou pusu a bílou kožešinovou čepici. Vypadala fantasticky,“ vzpomíná Bobošík na první setkání.

Uzavřeli sňatek v roce 1985 a zanedlouho přivedli na svět první dceru. Oba se chtěli věnovat oboru, který vystudovali, ale plány jim zcela změnila sametová revoluce. Po pádu režimu poslal Bobošík svou manželku na konkurz do České televize. Bobošíková uspěla a stala se slavnou novinářkou. Stál po boku své manželky i v roce 2004, kdy se stala europoslankyní. Za finanční odměnu jí v europarlamentu dělal poradce a asistenta. „Své životy vnímáme jako jeden společný,“ nechal se slyšet.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…