Paroubek začal kopírovat Kalouska. A sklidil drsnou vlnu kritiky

23.08.2012 14:16

Expremiér Jiří Paroubek hodlá v kampani v Ústeckém kraji použít složenky, kde bude vyčíslen údajný dluh současného vedení kraje na každého tamního občana. Člen vedení ČSSD v Ústeckém kraji Roman Houska za to Paroubka tvrdě zkritizoval. Prý je to největší pohroma, jaký kraj kdy mohla postihnout.

Paroubek začal kopírovat Kalouska. A sklidil drsnou vlnu kritiky
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Jiří Paroubek při projevu Vlasty Parkanové

Složenka má sloužit jako pomyslný účet za to, o co údajně tamní ČSSD připravila kraj z evropských fondů. Bude na ní uvedena částka 9 600 korun a má být vystavena na adresu hejtmanky kraje Jany Vaňhové. Sám expremiér však takový styl kampaně před lety tvrdě kritizoval.

Marketingový tah, který v rámci předvolební kampaně v roce 2010 použila TOP 09, kdy občanům poslala složenky vyzývající k úhradě státního dluhu, Paroubek, tehdy jako předseda ČSSD, označil za nestoudnou a lživou propagandu. Nyní prý sám takový reklamní tah chystá, složenky už veřejně představil, i když ve vyjádření pro ParlamentníListy.cz uvedl, že je nejspíš nebude rozesílat přímo občanům, ale zveřejní je prostřednictvím inzerce.

Kraj prý každého občana připravil o 9 – 12 tisíc

„Čekáme na to, až se zpřesní čísla, kolik nebude moci být použito z evropských fondů, to znamená, o kolik vlastně připravila krajská rada a tedy sociální demokracie občany Ústeckého kraje. V tuhle chvíli víme, že to s jistotou jsou tři miliardy, další čtyři a půl miliardy mohou být napůl, ale nakonec to mohou být i celé čtyři a půl miliardy,“ uvedl redakci expremiér Paroubek.

Samotný účet se podle něho může vyšplhat výše. „Ale než rozesíláním těchto složenek to budeme řešit jejich zveřejněním v inzerci, což splní stejný účel. Teď je to devět tisíc na jednoho občana, ale může to dosáhnout i dvanácti tisíc korun,“ doplnil Paroubek.

Krajský volební manažer ČSSD v Ústeckém kraji Karel Novotný o této Paroubkově akci nic neví, nepovažuje totiž za zásadní sledovat volební boj politické konkurence. „My se soustředíme jen na naši kampaň. Myslím, že tam máme jedno velmi zajímavé téma, a to je úspora do budoucna až 100 milionů korun za rok. Chceme zavést systém sdružených nákupů v první fázi na dvacet až dvacet pět procent veškerých výdajů kraje,“ prozradil Novotný.

Každý by se měl soustředit na vlastní kampaň

„My se oproti Jiřímu Paroubkovi soustředíme na vlastní kampaň a komentovat to, co někdo připravuje, v tuhle chvíli nebudu. Mělo by to být jako při fotbalovém zápase, aby se každý soustředil na svoji hru, a nebudeme se přizpůsobovat soupeřům v jejich rétorice,“ konstatoval.

O tom, že budou složenky Národních socialistů lidem skutečně rozesílány, je přesvědčen člen krajského výkonného výboru ČSSD v Ústeckém kraji Roman Houska. Ten již hotovou složenku viděl a má ji k dispozici.

„Jiří Paroubek udělal tiskovku, kde řekl, že všem občanům Ústeckého kraje rozešle složenku na 9 600 korun s tím, že adresa je Jana Vaňhová, hejtmanka Ústeckého kraje, a že žádá po lidech tuto částku za vytunelované evropské fondy,“ uvedl ParlamentnímListům.cz Houska. Jiří Paroubek sice redakci řekl, že kampaň chtějí vést formou veřejné inzerce, nicméně složenky, které by se měly rozesílat do domácností, už fyzicky existují a záměr rozeslání do domácností prý oznámil.

Likvidační komando Ústeckého kraje

Anketa

Uspěje Jiří Paroubek v krajských volbách?

29%
71%
hlasovalo: 1216 lidí
Roman Houska rovněž říká, že věří, že se právníci k dané záležitosti postaví čelem. „Pan Paroubek hlavně zapomněl, že koalici na krajském úřadě domlouval s panem Bendou on a vehementně za každou cenu prosazoval koalici s ODS, neboť mu to velmi dobře fungovalo, a když se podíváme zpátky na jeho články, byl velice spokojen s panem Kolibříkem a Mazánkem,“ zkritizoval nynějšího poslance a předsedu NS-LEV 21.

„Bylo jedním z mých největších životních omylů přitáhnout tohoto vykuka a šizuňka do tohoto kraje. Jiří Paroubek je pro tento kraj pohroma. Ve spojení s bývalým vekslákem a pasákem Bendou to byla opravdu dvojka k pohledání. Říkali jsme jim likvidační komando Ústeckého kraje,“ pokračuje v tvrdé kritice Houska.

Všechno rozkradl a utekl pryč…

Ten by Paroubkovi podle svých slov rád připomněl, ať si vzpomene, kdo tři roky vedl Krajskou zdravotní, zda to náhodou nebyl Petr Benda (šéf volební kampaně LEV 21 – pozn.red.). „Ať si vzpomene, kolika nadnárodním společnostem nabízel Krajskou zdravotní, ať si vzpomene na to, jak obíhal všechny velké české společnosti, že jim otevře Ústecký kraj, aby zde mohly realizovat své plány,“ připomíná v reakci pro server ParlamentníListy.cz expremiérovi jeho „staré šrámy.“

„V neposlední řadě ať si vzpomene, kam zmizelo 900 milionů, která měla ČSSD na účtech a za pět let jeho slavného předsedování těchto 900 milionů zmizelo v nenávratnu a strana má dluhy ještě možná nyní. Dneska už se to dává dohromady, ale když ty stamiliony zmizely, tak Paroubek utekl jak malý kluk, protože už nebylo co rozkrást,“ udeřil na pravý důvod jeho povolebního odchodu ze sociální demokracie.

„Byl bych rád, kdyby nás přestal poučovat a tento systém, kdy říká, že byly peníze rozkradeny z fondů EU, tak ten systém nastavoval on s Topolánkem v roce 2006 ještě jako premiér.“

Navíc by si prý volební manažer LEV 21 Petr Benda měl pamatovat, kdo seděl v radě Ústeckého kraje, když se tyto věci schvalovaly. „A kdo také seděl v radě ROP Severozápad? Taky tam seděl on. Pan Paroubek by si měl vzpomenout, že jeho volební manažer a kmotr jeho dcery byl u všech rozhodování, které Ústecký kraj, nebo ROP Severozápad dělal, takže ať tu složenku pošle hlavně panu Bendovi. A jestli se mu tohle nelíbí, tak ať mě klidně žaluje,“ poznamenal v závěru komentáře pro server ParlamentníchListů.cz Roman Houska.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…