Peake měla jít k Nečasovi na kobereček, schůzka neproběhla

14.12.2012 18:01

Premiér Petr Nečas (ODS) a ministryně obrany Karolína Peake (LIDEM) se podle původních informací měli dnes odpoledne sejít. Peake měla předsedovi vlády vysvětlit personální změny, které učinila po svém nástupu do čela silového resortu. Oba členové vlády se ale nakonec nesešli. "Žádnou schůzku dojednanou nemám," sdělila Peake. O tom, že premiér s ministryní odpoledne nejednal, informoval i zdroj blízký kabinetu.

Peake měla jít k Nečasovi na kobereček, schůzka neproběhla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně strany LIDEM Karolina Peake

Předseda vlády ve středu uvedl Peake do funkce ministryně obrany. Předsedkyně nejmenší vládní strany LIDEM při této příležitosti řekla, že není nakloněna rozsáhlým personálním změnám. Ve čtvrtek pak ale odvolala z funkce svého prvního náměstka Vlastimila Picka a šéfa sekce vyzbrojování Pavla Bulanta. Nečas se nechal slyšet, že personální změny ve vedení resortu nechápe. Od ministryně chtěl její kroky vysvětlit. Kdy se setkají, ale neupřesnil. K setkání prý mělo dojít dnes odpoledne po premiérově návratu ze zahraniční cesty.

Předseda vlády se dnes v Bruselu do Peake nepřímo opřel kvůli tomu, že se veřejně vyjadřovala k jejich čtvrtečnímu telefonátu týkajícího se personálního zemětřesení na ministerstvu obrany. Peake v České televizi řekla, že na ní ministerský předseda eufemicky řečeno zvýšil hlas. Nečas dnes kontroval, že komentáře k takovým rozhovorům považuje za politický amatérismus.

"Považuji za projev politického amatérismu a politické neprofesionality komentovat cokoli, co probíhá, buďto na základě telefonického rozhovoru dvou lidí nebo mezi čtyřma očima," řekl českým novinářům v reakci na dotaz, co říká slovům Peake týkajícím se tohoto telefonátu. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…