Plakátový čmáral nechce do basy, policie po něm vyhlásila pátrání

30.03.2012 14:27

Policie dnes ve své databázi hledaných osob vyhlásila pátrání po bývalém řidiči MHD v Olomouci Romanu Smetanovi, který byl odsouzen za kreslení po předvolebních reklamách. Do vězení měl na 100 dnů nastoupit tento týden v pondělí kvůli tomu, že odmítl odpracovat uložené obecně prospěšné práce i odpykat si domácí vězení. Za vyhýbání se nástupu do vězení mu nyní hrozí další trest. ČTK vzkázal, že z dalšího postihu strach nemá.

Plakátový čmáral nechce do basy, policie po něm vyhlásila pátrání
Foto: repro YouTube.com
Popisek: Roman Smetana, za počmáraný plakát 100 dní vězení

Do databáze hledaných osob se podle olomoucké policejní mluvčí Marie Štrbákové dostal kvůli tomu, že na něj soud v úterý vydal příkaz k dodání do výkonu trestu. "Většinou to probíhá tak, že po nějakou dobu monitorujeme jeho pohyb a při vhodné příležitosti jej zadržíme. Na stránkách policie musí viset, protože je na něj vydán příkaz k dodání do výkonu trestu," řekla dnes ČTK Štrbáková.

Trest je prý nesmyslný

Databáze, do které byl Smetana zařazen, obsahuje údaje o pohřešovaných a hledaných osobách, po kterých policie vyhlásila pátrání. Policie v ní žádá občany, aby veškeré informace k pohřešovaným nebo hledaným osobám sdělili na linku 158, případně na nejbližší policejní služebnu.

Smetana v týdnu ČTK v SMS zprávě napsal, že se bude vyhýbat zadržení. Už dříve uvedl, že je podle něj nesmyslné, aby vůbec nějaký trest dostal. Tvrdí, že volební inzerce je pouze komunikací politiků s voliči. A on s nimi prý také jako volič touto cestou komunikoval. V práci jej policisté už nezastihnou. V pondělí po odpracování směny podal na vlastní žádost výpověď, prý nechtěl svého zaměstnavatele vystavovat nepříjemné situaci.

Smetanovi za vyhýbání se vězení hrozí nyní i další stíhání za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Muž však uvedl, že z postihu strach nemá. "Kdepak, z ještě větších problémů strach nemám, jsem přesvědčen, že dalšími postihy by se akorát znemožnila vládnoucí garnitura," napsal ČTK.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…