Politický vězeň znechuceně: Lidi jsou tak naštvaní, že by volili i Hitlera

22.10.2012 10:52

JINÝMA OČIMA Většina lidí nechce mít s politikou nic společného. Občané jsou tak naštvaní a zblblí, že by volili klidně i Hitlera. Dva zcela odlišné názory mužů, kteří si za minulého režimu zažili podobné příběhy v pekle komunistických žalářů. První patří Františku Zahrádkovi, jenž byl za mřížemi třináct let, druhý Jiřímu Wolfovi, co ve věznici strávil dohromady skoro deset let.

Politický vězeň znechuceně: Lidi jsou tak naštvaní, že by volili i Hitlera
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Jiří Wolf

„V roce 1989 v Česku padl systém totalitního zřízení, ale moc ekonomická i politická a absolutní kontrola nad děním v zemi zůstaly v rukou komunistů, tedy třetí internacionály. Lidé se jen domnívají, že došlo k nějakému pádu. Bolševici ale mají stále vše pod palcem, jsou ve všech stranách a ve vládě mají své lidi. Nic se nezměnilo,“ tvrdí politický vězeň Jiří Wolf a dává dohromady hororový scénář. Komunisti ještě posílí a normální lidé budou zdrhat z republiky do normálních zemí.

Wolf: Třetí internacionála

„Teď to vychází najevo oficiálně, ale neoficiálně tady vládli komunisti pořád. Říkám tomu třetí internacionála. Vládní strany se dost zkompromitovaly samy, komunisté byli cílevědomí a nemají na triku žádnou korupci. Ty staré strany se volit nedají a všude se nacpali kariéristi a bezpáteřní lidi. Lidi jsou už dnes tak zblblí a znechucení, že kdyby přišel Adolf Hitler a slíbil jim, že se budou mít líp, tak ho zvolí. Hlavně na Šluknovsku je to nejmarkantnější. Lidé jsou pořád ovčané, jak říká Petr Cibulka,“ míní Wolf.

Očekává, že i prezidentem bude zvolen bývalý komunista. „Tedy buď Jan Fischer, anebo Miloš Zeman. Do této doby jsme tam měli agenty GRU Václava Havla a Václava Klause, takže to jen plynule naváže. Morální bída a demoralizace slaví úspěchy. Před rok 1989, tedy k vládě jedné strany, se už navrátit nemůžeme. Pokud v příštích volbách do Poslanecké sněmovny získá levice více hlasů, což je skoro jisté, tak bude měnit zákony. Můžeme třeba očekávat zestátňování majetků lidí, co kradli. Stát totiž nemá peníze a kasu už není z čeho plnit, tak se to bere od lidí. Zdražování bude tedy pokračovat. Teď se možná několik let budou diskreditovat komunisti a ČSSD, a pokud se nic nezlepší, tak půjdou k válu nové strany a nová hnutí, která si budou chtít taky nakrást. Stejně nic nového nepřinesou. Rozkradenou republiku nelze dávat znovu dohromady. To nejde, takže upadneme do morální i sociální bídy,“ předpovídá.

Také si myslí, že zesílí ekonomická emigrace. „Někteří učí své děti řeči a snaží se utéct do zahraničí. Holky se vdávají do ciziny. Ve zdravotnictví šetří peníze tím, že okradou zdravotní sestry tak, že po nich požadují tříletou vysokou školu, což je tedy totální blbost. Ty se naštvou a která umí řeči, tak frnkne pryč. Takže tady zbudou jen samý důchodci. Vidím to tragicky, krást se bude dál, protože lidé jsou hladoví po penězích a totálně zvlčili. Začínám se stydět, že jsem Čech,“ dodává Wolf, jenž byl nejdřív zatčen v roce 1978 a odsouzen ke třem letům vězení, ale pak mu byl trest zvýšen o šest měsíců. Po druhém zatčení roku 1983 a při šestiletém trestu málem zemřel.

Zahrádka: Dobro je úspěšnější

To zanedlouho dvaaosmdesátiletý František Zahrádka, jenž za komunistů seděl třináct let a spoluzakládal v Příbrami Muzeum třetího odboje, je dost odlišného názoru. „Pro mě to je jednoduché. Když sečteme všechno dohromady, tak vítězi krajských voleb byli zvoleni jednou třetinou. Skoro dvě třetiny k volbám nešly. To znamená, že s tím nechtěly mít nic společného a navíc tam bylo dost prázdných obálek. Rozhodující slovo pro budoucnost našeho státu budou mít tedy ti, co mají současné politické garnitury dost. Každý z vládnoucích politiků má něco za prsty. Nejčistší vypadají komunisti, ale klamou tělem. Vždyť je za nimi jednačtyřicetiletá minulost a kolem dvě stě padesáti poprav,“ argumentuje Zahrádka.

Zápas dobra se zlem je, jak říká, nekončený. „A tohle je jen pokračování. Jde o jednu prohranou bitku. Pro mě je strohý poznatek, že v únoru 1948 stály až do posledního dne masy lidí na ulicích, pak v roce 1968 a v roce 1989. No, a jak vypadaly teď volební mítinky? Bylo tam dvanáct představitelů té které strany a osm babiček či dědoušků. Přitom je naše situace zcela jiná, oproti dřívějšku, kdy nám zde vládli komunisti s bratrskou pomocí stotisícové armády. Nevzrušuje mě to. Život je opravdu zápas dobra se zlem. Kdyby boj nebyl na straně dobra alespoň nepatrně úspěšný, tak bychom mohli naříkat, že se máme hůře než rodiče, což nemáme,“ podotýká František Zahrádka s tím, že když své konání přizpůsobíme zdravému rozumu, tak budeme vždy dosahovat dobrých výsledků ve prospěch společnosti.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…