Polonahá Karolína Peake. Bulvár splnil přání vojáků

14.12.2012 8:03

REVUE Deník Blesk se rozhodl udělat radost té části armády, která si prý do redakce píše o obrázek nové ministryně obrany. „Dejte nám svlečenou Karolínu Peake, ale krásnou! Ať máme co píchat do skříněk," zněly prý požadavky v desítkách mailů a telefonátů. Blesk se tedy dle svých slov rozhodl upevnit bojeschopnost našich jednotek, a proto otiskuje upravený obrázek krásné velitelky v podobě plakátu. Takže stačí udělat „šmikšmik".

Polonahá Karolína Peake. Bulvár splnil přání vojáků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně strany LIDEM Karolina Peake

Zatímco vojáci si svoji novou ministryni pochvalují, alespoň co se vzhledu týče, radost neudělala hned třem lidem z Ministerstva obrany. Zatímco ještě ve středu Peake tvrdila, že personální změny nechystá, ve čtvrtek už začala s vyhazovy. Jako první musel odejít její první náměstek, generál Vladimír Picek, a šéf sekce vyzbrojování Pavel Bulant. Vyklidit své místo musel také ředitel jejího kabinetu František Šulc.

Její rozhodnutí zaskočilo i prezidenta Václava Klause. „Buď jsem byl oklamán já panem premiérem, nebo byl oklamán pan premiér paní ministryní," řekl.

Premiér Petr Nečas, který byl v době „řádění" Peake na summitu Evropské unie v Bruselu, a hovořil na toto téma s Peake po telefonu, byl dle jejích slov „lehce rozzloben" a vyžádal si s ní schůzku hned poté, co se vrátí.

Jmenování Peake vyvolává rozpaky

Karolína Peake čelila kritice ihned poté, co vyšlo najevo, že vystřídá ve funkci odvolaného Alexandra Vondru. Opozice měla například výhrady vzhledem k předchozímu působení Parkanové na Ministerstvu obrany.

Zcela spokojen s výběrem Peake nebyl ani prezident. „Neumím si představit, že se z Karolíny Peake stane přes noc odbornice na armádu. Statní muži v armádě takovou dívenku nepřijmou," vyjádřil své pochyby Klaus.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…