Poprvé v historii se v Senátu kádrovalo, říká o Čunkovi šéf lidovců

01.12.2012 18:45

Podle předsedy KDU-ČSL Pavla Bělobrádka došlo v případě Jiřího Čunka, který nebyl zvolen jako místopředseda Senátu, ke kádrování. Uvedl to ve svém projevu na sjezdu lidovců.

Poprvé v historii se v Senátu kádrovalo, říká o Čunkovi šéf lidovců
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

„V současné době je v senátu poměrně dynamická situace. Poprvé v historii se stalo, že došlo ke kádrování kandidáta do vedení Senátu. Zda je nezvolení J. Čunka mpř. senátu předzvěstí prověrkových komisí a dalších vymožeností socialismu v levicovém senátu, se necháme překvapit,“ prohlásil Pavel Bělobrádek.

„Prokázalo se, že došlo k manipulaci a trestnému činu v jeho neprospěch. Přesto je pro mnohé vinen,“ poukazuje předseda lidovců.

„Nekritizujeme vládu ODS a TOP09 a STAN proto, že je pravicová, ale že dělá kroky, které jsou v neprospěch ČR. Dokonce si myslíme, že ODS a TOP09 dělají svými kroky pravici ostudu,“ pustil se i do kritiky vlády.

„Pro nás je důležité ne jak tomu říkají, ale co reálně dělají. Zeštíhlení státní správy? Nula. Zavedení pořádku? Naopak, stát přestává plnit svoje funkce. Registr vozidel - drahý a stále plně nefunkční. Informační systém MPSV - stále plně nefunkční,“ vyjmenovává.

„Kdyby ODS a TOP09 hospodařili ve státě jako my, pak by byl stát dávno stabilnější, štíhlejší a efektivnější a dluhy by se splácely. Dokud v ČR nezavládne pořádek, pak se nikam nedostaneme. V potravinářství, kde jsem roky pracoval, platí jedno. Kde je nepořádek a špína, tam se drží krysy a potkani. Ve státě je to stejné. A že ty naše ‚krysy‘ jsou řádně vypasené,“ dodal.

Podle Bělobrádka má Česko v Evropské unii pověst podvodníků. „A to se k tomu přidalo i zjištění, že při čerpání fondů z EU se v ČR podvádí a krade ve velkém. Nejde o Brusel, ale o nás samotné, abychom my doma měli větší pořádek. Brusel není ani zlý, ani hodný. Je takový, jakým mu dovolíme být. Musíme být v EU aktivní a být spolehlivým partnerem. Pak něčeho dosáhneme,“ míní.

KDU-ČSL je podle něj na tom jinak než ostatní strany. „Musím říci, že jsem hrdý a mám opravdovou radost, že jsem předseda takovéto strany, která je plna poctivých, pracovitých a skromných lidí, kteří vyznávají tvrdou práci, rodinu a sociální cítění,“ uzavřel Bělobrádek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…