Pospíšil: ODS se s Pekárkem nikdy nekamarádíčkovala

19.12.2012 7:54

Pravomocný rozsudek, který poslal poslance Romana Pekárka definitivně do vězení, přinesl do našeho parlamentu další smutnou premiéru. Poprvé byl odsouzen úřadující poslanec a může nastat situace, že bude vykonávat svůj mandát zpoza mříží. Proto i poslanci svého bývalého kolegu vyzývají ke složení mandátu. Pro ParlamentníListy.cz se vyjádřil Jiří Pospíšil, bývalý ministr spravedlnosti.

Pospíšil: ODS se s Pekárkem nikdy nekamarádíčkovala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odvolaný ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil

Podle něj občanští demokraté vnímali Pekárka jako problém od začátku. Tedy od chvíle, kdy již jako nepravomocně odsouzený vstoupil do sněmovny jako náhradník za trojici středočeských „rebelů“, kteří se vzdali svého mandátu. Pekárek tehdy hned první den svým hlasem pomohl vládě schválit daňové změny a církevní restituce, aby jej následně poslanci ODS vyloučili ze svého klubu a vyzvali ke složení mandátu.

„Nikdy jsme se také s panem Pekárkem nekamarádíčkovali,“ zdůrazňuje dnes Pospíšil. Podle něj se občanští demokraté snažili dělat vše pro to, aby odsouzený korupčník z Poslanecké sněmovny zmizel. „ODS od počátku vyzývala pana Pekárka, aby se vzdal mandátu. Protože tak neučinil, byl vyzván, aby odešel z klubu ODS,“ připomíná exministr.

„Doufám, že se mandátu vzdá,“ věří i nadále. Připouští však, že sám netuší, jak se poslanec rozhodne a nedokáže s tím nic udělat.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radmila Zemanová-Kopecká, jav

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…