Potvrzeno: Fischer klesá, Zeman stoupá

18.12.2012 14:03

Aktuální průzkum společnosti STEM ukazuje volební šance prezidentských kandidátů. Průzkum prováděný na začátku prosince, ještě předtím, než Nejvyšší správní soud potvrdil vyloučení Vladimíra Dlouhého a Tomia Okamury.

Potvrzeno: Fischer klesá, Zeman stoupá
Foto: archiv Miloše Zemana
Popisek: Volební klip prezidenta Miloše Zemana

V průzkumu vede Jan Fischer s 25,6 procenty, na druhém místě jej sleduje Miloš Zeman s 17,2 procenta. Srovnání s dřívějšími výsledky ovšem naznačuje výrazný Fischerův propad. Od minulého měsíce si pohoršil téměř o sedm procent. Naopak Zeman o více než tři procenta posílil. Rozdíl mezi oběma se tedy smrskl oproti listopadu na méně než polovinu.

Celá zpráva STEM ZDE

STEM tak potvrdil trend konkurenční společnosti SANEP, v jejichž průzkumech již Miloš Zeman Jana Fischera předběhl.

V průzkumu se ještě objevil kandidát Tomio Okamura, kterého z volby definitivně vyloučil Nejvyšší správní soud. Připsal si 6,2 procenta, čímž skončil na čtvrtém místě. Ještě před ním se umístil Jiří Dienstbier, kandidát ČSSD, který získal 13,9 procenta a potvrdil tak své zisky z minulých měsíců.

Následuje Karel Schwarzenberg s 6,1 procenty a Přemysl Sobotka s 5,7. Další kandidáti již mají odstup.  Vladimír Franz by si připsal 3,6 procenta, následován Zuzanou Roithovou s 3,2 a Janou Bobošíkovou s 3,1. Ženský trojlístek uzavírá Táňa Fischerová s 2,8. Ještě za ní se umístil Vladimír Dlouhý s 2,4, jehož však Nejvyšší správní soud rovněž vyřadil.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…