Praha podala trestní oznámení na společnost Delta Center

13.01.2013 18:47

Praha podala trestní oznámení na nájemce Holešovické tržnice, společnost Delta Center. Podle magistrátu porušila zákon tím, že opakovaně odpojila jednoho ze svých bývalých podnájemníků v tržnici od vody a elektřiny. Město dodávky dvakrát obnovilo, podruhé podle svého vyjádření muselo zajistit nákladná bezpečnostní opatření, aby se situace neopakovala. ČTK o tom dnes informovala mluvčí pražského magistrátu Tereza Králová.

Praha podala trestní oznámení na společnost Delta Center
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

"Aby mělo hlavní město kontrolu nad finančními prostředky, uzavírá nové nájemní smlouvy s přímými nájemníky," stojí v prohlášení zaslaném ČTK. Delta Center podle něj projevuje svůj nesouhlas s tímto vývojem ke škodě třetích osob. Stanovisko společnosti ČTK zjišťuje.

Delta Center podle magistrátu nerespektuje výpověď nájemní smlouvy k 31. prosinci 2012 a stejně tak nesouhlasí s tvrzením Prahy, že hlavnímu městu dluží přes 200 milionů korun na nájemném. Podle svého dřívějšího vyjádření se chce proti postupu města bránit soudní cestou a případně i mezinárodní arbitráží.

Smlouva na pronájem Holešovické tržnice byla uzavřena v roce 1994 na dvacet let s možností dalšího prodloužení nájmu na třikrát deset let s roční výpovědní lhůtou. Roční nájemné činilo 109 milionů korun, ve smlouvě je také ustanovení, podle kterého měl nájemce hradit opravy nad rámec běžné údržby, což si pak může odpočítat z nájemného. Společnost již prý do areálu investovala stovky milionů korun. Dříve také představila plán na celkovou obnovu areálu, z něj však zatím nic nerealizovala.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…