Právo k Sobotkovým řečem o vypadaných zubech: Ne chyba, ale hloupost

06.08.2012 9:45

Pondělní sloupek v deníku Právo komentuje nevybíravý výrok předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky na účet prezidentských kandidátů. Podle novináře Alexandra Mitrofanova nešlo ze strany Sobotky pouze o chybu, ale přímo hloupost.

Právo k Sobotkovým řečem o vypadaných zubech: Ne chyba, ale hloupost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

"Když se Bohuslav Sobotka dopustil pochybné poznámky o starších prezidentských kandidátech, dalo by se to ještě brát jako úlet, který se stane každému. Jenže předseda ČSSD a kandidát na budoucího premiéra své počínání hájil a to už je námět na úvahu," píše komentátor.

Sobotkův příspěvek na facebooku, ve kterém naráží na věk kandidátů na budoucího prezidenta, vyvolal nesouhlasné reakce v řadách politiků. Odmítavě se k němu postavila také Karolína Peake, která řekla, že Sobotkův příspěvek je hloupý. Šéf ČSSD reagoval slovy, že ho překvapuje prudérnost některých politiků a absolutní absence humoru v české politice.

Je to kampaň za Dienstbiera?

Sobotka přešel na vážnější notu, když řekl, že téma věku je podle něj naprosto legitimní, jelikož sám čeká, že nový prezident bude mnohem společensky aktivnější než jeho nepřímo volení předchůdci. Pokud se Sobotka tímto způsobem snaží podpořit kandidáta ČSSD Jiřího Dienstbiera, mohl mu tím podle komentátora Práva poskytnout medvědí službu. Je totiž obecně známo, že potenciální voliči levicového kandidáta na post prezidenta je u nás vyššího věku.

"Chce-li předseda soc. dem., který Dienstbiera silně podporuje a je o pár let mladší než on, aby si kandidát jeho strany našel cestu k srdcím těchto lidí, musí mít nepředstíranou pokoru vůči jejich věku, zkušenostem, ale i stopám, které na nich život zanechal. Bavit se místo toho poznámkami o umělých chrupech padajících z úst jejich vrstevníků, to není jen chyba. To je hloupost," uzavírá novinář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…