Premiérem musím být já. Jenom já... Češi si utahují z jednání o vládě. Zasmál se i Škromach

23.11.2013 23:02

REVUE Jak asi vypadá vyjednávání o budoucí koalici mezi ČSSD, ANO a KDU-ČSL? Server Britské listy přináší satirický nástin toho, jak můžou vypadat ony konstruktivní dohody, ze kterých je cítit vzájemná shoda, o níž tak často v poslední době slyšíme. Bohuslavu Sobotkovi jde prý nejvíc o to, aby se stal premiérem, Andrej Babiš chce držet faktickou moc a předseda lidovců Bělobrádek hodlá především uchránit církve.

Premiérem musím být já. Jenom já... Češi si utahují z jednání o vládě. Zasmál se i Škromach
Foto: Hans Štembera
Popisek: Společná tisková konference ČSSD a KDU-ČSL

„Premiérem musím být já. Jenom já. Průniky neprůniky, tohle je naše nepřekročitelná hranice. Na tomhle musíme trvat, vždyť jsme tomu po volbách obětovali naši dobrou pověst, naše preference, naši stranickou prestiž. A to nemluvím, jak kvůli tomu riskoval můj kámoš Milan Chovanců. Udělali jsme pro to, abych já byl premiérem, již tolik, že z tohohle ustoupit rozhodně nemůžeme,“ prohlašuje na takovém imaginárním jednání Sobotka. Vše ostatní je ale ochoten obětovat s tím, že to voliči pochopí.

Losování o posty řídí Babiš

Babiš na takových imaginárních jednáních trvá na tom, že se sníží daně, oproti tomu např. bezdomovci ho prý nezajímají, totéž ale platí také o ČSSD, protože lidé bez domova stejně nechodí k volbám. Hodlají se o ně starat lidovci, aby měl stát důvod vydávat další peníze ještě mimo vyrovnání státu a církví. ČSSD celou situaci vyřeší tím, že vyšle místopředsedkyni Senátu Alenu Gajdůškovou, aby církve prosila o spolupráci. K ničemu to nepovede, ale voliči to ocení.

PaedDr. Alena Gajdůšková

  • SOCDEM
  • Vždy na Vaší straně!
  • krajská zastupitelka

Babiš trvá také na tom, aby jeho ANO obsadilo post předsedy sněmovny. A podle autora satirického textu argumentuje tím, že ANO mohlo vyhrát volby, kdyby se konaly o nějaký ten týden později. „Tak jo, průniky volebních programů musíme upřednostnit, chápavý volič, co nám ještě zůstane věrný, to dozajista pochopí," reaguje na všechny takové požadavky Sobotka.

Imaginární jednání končí tím, že koaliční partneři losují o posty ministra financí a ministra vnitra, protože se nemohou dohodnout, kdo se obsadí. A Babiš trvá na tom, že on bude celé losování řídit....

Své k tomu nakonec napsal na sociální síti i „pučista“ a senátor Zdeněk Škromach (ČSSD). „Co všechno lidé nevymyslí?" podivil se a odkaz na Facebooku dále sdílel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…