Přišla za ministrem a chtěla vstoupit do strany. Takhle to dopadlo

29.12.2011 12:12

Bulvární deník Blesk vyslal svoji redaktorku otestovat, jak vypadá nábor do politických stran. Zkusila vládní strany ODS, Věci veřejné a TOP 09 ale i opoziční ČSSD. Překvapení na ni čekalo u Věcí veřejných, kde ji uvítal sám ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský.

Přišla za ministrem a chtěla vstoupit do strany. Takhle to dopadlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský

Redaktorka Blesku se obrátila na pobočky stran na Praze 10. Zjistila, že ODS mladé členy nabírá ochotně, ale proces je velmi zdlouhavý. Zájemce například musí projít osobním pohovorem s předsedou místního sdružení a obstát musí i před místní radou.

ČSSD se k mladým studentům staví rezervovaně, při pohovoru tajemník strany redaktorku od vstupu odrazoval a spíše doporučoval klub Mladých sociálních demokratů. Na dlouhé čekání se musí připravit zájemci o členství v TOP 09, osobní pohovor následuje až měsíc po podání přihlášky a o přijetí se rozhoduje další dva měsíce.

Zájemce na Praze 10 vítá přímo ministr Jankovský

S jiným přijetím se redaktorka Blesku setkala u Věcí veřejných. Na osobní schůzku se dostala přímo k ministrovi pro místní rozvoj Kamilu Jankovskému. Ministr se nejdřív vyptává, co mladá studentka pohledává v politice, ale pak ji vykládá o výhodách členství ve straně.

„Když je člověk přirozeně aktivní a chce něco dělat, tak se mu to vyplatí a vrátí,“ vysvětluje Jankovský redaktorce Blesku. Dodává, že novou členku nebude čekat zdlouhavý přijímací proces.

Pro členství ve VV stačí rozhovor s ministrem, přihláška a zaplacení příspěvku

„Dám vám číslo na kolegu, řekněte mu, že jsem s vámi mluvil, a pak je to jen o podepsání přihlášky a zaplacení příspěvku,“ tvrdí ministr a zástupce Věcí veřejných. Členský poplatek je zde 200 korun pro studenty.

Jankovský také vymýšlí, co by nová členka mohla ve straně dělat. Nejvíc by se prý hodila v PR oddělení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…