Probůh, co je to za vládu? Slouží jen grázlům, řeší amnestii poslankyně

18.01.2013 11:14

Kontrasignovaná amnestie je podle poslankyně Jany Drastichové (VV) výsměchem demokracii. Ta je postavena nejen na svobodě, ale především na odpovědnosti a úctě k ní. Prezident a premiér podle poslankyně zase jednou ukázali, že v Česku nejsou primárně pro slušné a poctivé lidi, ale naopak pro grázly, obzvláště ty vysoce postavené. Poslankyně to uvádí na svém osobním profilu na serveru ParlamentníListy.cz.

Probůh, co je to za vládu? Slouží jen grázlům, řeší amnestii poslankyně
Foto: veciverejne.cz
Popisek: Poslankyně VV Jana Drastichová

Poslankyně míní, že ono nezvratné rozhodnutí Nečas učinil bez znalosti konkrétního počtu propuštěných vězňů, nemluvě o skutečných dopadech pardonu. Smutný fakt navíc dokreslilo přiznání celého kabinetu, že konkrétní čísla propuštěných zjišťovali až devět dní poté. Přitom by každý soudný člověk mohl očekávat, že se nejen posoudí počty osvobozených, ale i ekonomické, sociální a mravní dopady amnestie. Celým tímto krokem se podle Drastichové dokresluje naprostý dilentatismus a nezodpovědnost vládní byrokracie.

Celý článek ZDE

Obava o rozhoření dalšího Šluknovska

„Propuštění tisíců pachatelů trestných činů je demotivující nejen pro širokou veřejnost, ale i pro policisty a státní zástupce,“ myslí si poslankyně a dodává, že právě teď tyto orgány poznaly, jak marná jejich práce je. Na prezidentský pardon tak budou znovu doplácet poctiví lidé, míní členka VV. „Na severu Moravy a ve Slezsku se obáváme návratu těch, kteří aktivně rozdmýchávali sociální nepokoje. Obáváme se rozhoření dalšího Šluknovska,“ napsala poslankyně na svém profilu na ParlamentníchListech.cz.

Dalšími podvedenými vládní amnestií jsou podle ní svědci. Ti teď mohou čekat nadávky a výhrůžky, v horším případě fyzické útoky. Vedlejším účinkem je fakt, že se nyní lidé mohou bát jít proti kriminálníkům svědčit.

Vláda si asi moc nevěří

Drastichová odmítá i pochybnou argumentaci ministra spravedlnosti Pavla Blažka, jenž amnestii zdůvodňoval nemožností poradit se o ní předem s odborníky, protože by to způsobilo velký neklid ve věznicích. Ministr Blažek to s premiérem Nečasem asi špatně pochopili. „Neměli se radit s vězni, ale s odborníky na trestní právo, s nejvyšším státním zástupcem a s vrchní státní zastupitelkou,“ míní poslankyně s tím, že si vláda asi navzájem moc nevěří, když informace o plánované amnestii byla tajena před většinou kabinetu s odůvodněním, že by se prý „rozkecala“.

„Probůh, co je to za vládu, když takto pracuje se svou odpovědností za kontrasignaci. Navíc za velmi vážnou kontrasignaci, s dlouhodobými dopady na společnost,“ ptá se Drastichová.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…