Randák varuje Fischera: Topolánkův Novák a Rampula Vás mohou zničit

20.07.2012 20:07

Dění kolem prezidentských kandidátů rozdmýchala ve čtvrtek informace, kterou přinesl server Česká pozice. Ve středu poobědval šéf volebního týmu prezidentského kandidáta Jana Fischera Jan Novák s odvolaným vrchním státním zástupcem Vlastimilem Rampulou.

Randák varuje Fischera: Topolánkův Novák a Rampula Vás mohou zničit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jeho kandidaturu zcela podporují manželka se synem

Setkání obou aktérů se uskutečnilo kolem druhé hodiny odpolední v pražské restauraci Kogo. Podle Nováka se jednalo pouze o zdvořilostní oběd, při kterém řešili budoucí působení Vlastimila Rampuly. O kandidatuře Jana Fischera nepadlo podle něho ani slovo.

Informaci o schůzce zaznamenal také bývalý šéf civilní rozvědky Karel Randák a tato svým významem může prý nenávratně poškodit Fischerovu pověst. Na schůzce však není zarážející podle Randáka obsah rozhovoru, ať už byl jakýkoli, ale už jen to, že se uskutečnila. „Jan Novák by si měl uvědomit, že v době, kdy pracuje pro kandidáta na prezidenta, můžou takovéto jeho kontakty Fischera nenávratně poškodit, zcela určitě, protože pověst Rampulova je stejná jako Grygárka, tedy nechvalná,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz investigativec Nadačního fondu proti korupci Karel Randák.



Nesmrtelný Novák

Randák se pozastavil také nad „hroším“ životem Nováka. „Začínal u Havla, pokračoval u Klause, za Topolánka šéfoval Úřadu vlády a skončil u Fischera, to jsou takoví nesmrtelní lidé, kteří se dokážou přizpůsobit komukoli, kdo je udrží na pašalikách,“ uvedl Randák. Tomu navíc kariéra Nováka částečně připomíná osud Napoleonova ministra zahraničí Charlese Tallyeranda, který zradil církev pro revoluci, jakobíny pro Direktorium, direktorium pro Napoleona, Napoleona pro Alexandra a Alexandra pro Anglii.

Fischer se nemůže schovávat

Podle Randáka je sice pochopitelné, že Fischer doposud neučinil žádné vysvětlující vyjádření, ale není to prý chlapské. „Nedivím se, že tu „kauzu“ nechce vířit, ale cosi to vypovídá o jeho povaze. On chce být prezidentem? On se musí vyjádřit jako chlap. Zrovna tak se nemůže schovávat před skutečností, že mu pořadatelé ve Varech zaplatili pobyt,“ uvedl Randák pro ParlamentníListy.cz.

Jan Fischer stále patří k největším favoritům prezidentské přímé volby a podle posledních průzkumů veřejného mínění postoupí do druhého kola, ve kterém by se mohl utkat s Milošem Zemanem, který předstihl Jana Švejnara.

Nepřehlédněte obsáhlý archiv průzkumů:

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…