Rathova náhle zbohatlá úřednice z ČSSD nezmizela. Strana na ni prý nemá páku

29.12.2013 10:35

Někdejší blízká spolupracovnice Davida Ratha obviněného z korupce Johana Novotná nadále zůstává členkou středočeské ČSSD, přestože již v květnu tohoto roku sliboval předseda strany Bohuslav Sobotka něco jiného. Tehdy totiž vyšlo najevo, že si pořídila byt za 12 milionů korun, přičemž nebylo a není zcela zřejmé, jak k této nemalé částce přišla. Zprávu přináší server Lidovky.cz.

Rathova náhle zbohatlá úřednice z ČSSD nezmizela. Strana na ni prý nemá páku
Foto: repro ČT, tan
Popisek: David Rath na svobodě

"Předsednictvo případ řešilo dvakrát, ale stáhlo se to. Podle stanov by totiž měla při vyloučení být přítomna, ale jí se to nějak nedoručilo, nebo nastala jiná chyba, takže se to neřešilo," prohlašuje šéf středočeské organizace ČSSD Miloš Petera.

Žena si byt pořídila v roce 2009, a přestože Sobotka již od letošního května sliboval, že ze strany odejde, později svá slova mírnil. Prý to nebylo možné kvůli volbám a teď to není možné pro administrativní překážky, což potvrdil i Petera.

V Rathově kauze mladá úřednice vypovídala před soudem, ale mezi obviněné zahrnuta nebyla. Soudci sdělila, že si nepamatuje na detaily zakázek zadávaných pod patronací obžalovaného Ratha a neumí ani říct, zda byla nějaká zakázka tzv. šitá na míru.

Za pozornost stojí i fakt, že v únoru tohoto roku Novotná obsadila post ekonomické náměstkyně kolínské nemocnice bez výběrového řízení. Server iHNed.cz však přinesl informace o tom, že o post opět přijde, údajně pro nadbytečnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…