S očekáváním konce světa se vyrojilo spoustu vtipů. Hlasujte o nejlepším

30.12.2012 14:21

Do dnešní půlnoci může veřejnost hlasovat prostřednictvím webových stránek www.astro.cz o nejlepší vtip na téma konec světa. Soutěž vyhlásila na začátku letošního roku Česká astronomická společnost k 21. prosinci 2012, na kdy se údajně podle mayského kalendáře předpovídal konec světa. Podle internetových stránek astronomické společnosti se sešlo přes 120 kreslených a psaných anekdot.

S očekáváním konce světa se vyrojilo spoustu vtipů. Hlasujte o nejlepším
Foto: hns
Popisek: Mayský kalendář a konec světa

Svolavatelé chtěli dát soutěží najevo, že se konce světa nebylo třeba bát, protože k tomu nebyl žádný důvod. Uzávěrka se uskutečnila v předvečer dne, kdy měl skončit mayský kalendář a nastat konec světa. Soutěžní práce se na internetu průběžně zveřejňovaly.

V kreslené kategorii se sešlo 74 kreativních černobílých i barevných vtipů, převážně od dospělých soutěžících. Některé jsou zpracovány i formou komiksu. Do psané kategorie se přihlásilo 50 anekdot. Některé jsou i veršované nebo obsahují vulgarismy nebo mají politický nádech, například: "Baví se dva politici: 'Víš, že v prosinci 2012 bude apokalypsa a vyhyne většina lidstva?' 'Jasně, nás se to netýká - máme imunitu.' 'No jo, ale kdo na nás bude makat?"

Vítěz navštíví observatoř

Soutěží ale i anekdota, která se často v posledních týdnech objevovala na sociálních sítích: "Povídají si dva: To jsem rád, že 21. 12. bude konec světa. Proč, proboha? Nemusím alespoň letos kupovat vánoční dárky."

Soutěž je čestná, tedy bez finanční odměny. Vítěze, o kterém rozhodne od 21. prosince do dneška v internetovém hlasování veřejnost, čeká balíček věcných dárků a na jaře příštího roku individuální prohlídka observatoře Astronomického ústavu v Ondřejově, na kterou si budou moci přizvat i svou rodinu a přátele.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: nem, čtk

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…