Senátor se naštval: Sudeťácký kníže, Vy nevidíte ty statisíce mrtvých Čechů

18.01.2013 14:22

Senátor Severočechů.cz Jaroslav Doubrava se zděsil nad způsobem, jakým předseda TOP 09, místopředseda vlády a kandidát na prezidenta Karel Schwarzenberg v debatě v České televizi kritizoval odsun sudetských Němců a Benešovy dekrety.

Senátor se naštval: Sudeťácký kníže, Vy nevidíte ty statisíce mrtvých Čechů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Doubrava

Anketa

Takže tedy... Kdo má být prezidentem?

70%
hlasovalo: 149891 lidí

Na dotaz Moravce, zda by podpořil zrušení Benešových dekretů, řekl Schwarzenberg, že Benešovy dekrety neplatí už dvacet let – přijetím Listiny práv a svobod přestala prý platnost Benešových dekretů. „Co je zrušené, nemohu ještě jednou zrušit,“ řekl. Na to Miloš Zeman opáčil, že se Schwarzenbergem naprosto nesouhlasí a že Benešovy dekrety, které schválil do formy zákona poválečný československý parlament, jsou podle prohlášení českého Ústavního soudu součástí českého právního řádu.

Navrácení majetku sudetským Němcům a Beneš jako válečný zločinec

Zeman se také Schwarzenberga dotázal, zda je pravda, že radil Václavu Havlovi, aby se omluvil sudetským Němcům a že prosazoval, aby se jim vrátil majetek a zda se předseda sudetoněmeckého landsmanšaftu Bernd Posselt radoval z toho, že Schwarzenberg postoupil do druhého kola.

Schwarzenberg dále řekl, že český národ odsunem Němců v roce 1945 vážně pochybil: „Já jsem vždy říkal a na tom trvám, že to, co jsme v roce 1945 spáchali, by dnes bylo odsouzeno jako hrubé porušení lidských práv. Asi by se tehdejší vláda včetně prezidenta (Edvarda) Beneše ocitla v Haagu. (V Haagu zasedá Mezinárodní soudní dvůr, kde  jsou souzeni například generálové z válek v bývalé Jugoslávii, obvinění z válečných zločinů či genocidy - pozn.red.)

Češi byli podle knížete jako nacisté

„Že jsme uplatnili tento princip kolektivní viny, neohlíželi se, jestli někdo byl k republice loajální, nebo se proti ní provinil, to je to, co našim předkům vyčítám,“ poznamenal Schwarzenberg k odsunu Němců.

Podle Schwarzenberga, který prý citoval Václava Havla, byla česká společnost po válce „nakažena bacilem nacismu“, když vyhnala německé spoluobčany. „Spousta z nich republiku nezradila,“ poznamenal.

Schwarzenberg má rodinné vazby s nacisty

Senátor Doubrava si myslí, že by Schwarzenberg neměl kandidovat na prezidenta a neměl by být ani ministrem zahraničí: „Kvůli tomu, co řekl, by měl odstoupit z prezidentské volby a odejít i z ministerského křesla. Já bych byl rád, aby si především Pražáci a Brňáci tohle poslechli a sudeťáckého Karla nevolili. Pan Schwarzenberg by si měl dát mokrý hadr na hlavu. Měl by si nastudovat české právo. Je ostuda, že člověk s takovými názory je ministrem zahraničí a vůbec se uchází o místo prezidenta. Takovýto člověk do sídla českých králů nepatří, a já pevně doufám, že tam nebude.“

Benešovy dekrety podle Doubravy platí a musí nadále platit. „Benešovy dekrety jsou základem našeho státu. Je zřejmé, že pan Schwarzenberg usiluje o zrušení Benešových dekretů od okamžiku, kdy ho sem Havel přitáhnul a kdy přišel Havel na Hrad. Je to logické, protože Schwarzenbergovy vazby na Rakousko a Bavorsko, kde jsou silní sudetští Němci, jsou jasné. I Schwarzenbergova manželka pochází z rodiny fanatických nacistů. Čili víme, jaký je úkol Karla Schwarzenberga a proč sem přišel. Aby pomohl sudetským Němcům zpátky k majetku, a víme, že toto ohrožuje majetkové poměry českých občanů. Pan kníže sem přišel hájit sudeťáky. Se svou hanebnou češtinou a hanebnou znalostí české národní hymny se cpe na Hrad,“ zlobí se Doubrava.

Němci nás chtěli vyhubit. To knížete netrápí. Jde o majetek

Senátor se domnívá, že církevní restituce a restituce sudetoněmeckého majetku, o který může Schwarzenberg usilovat, jsou spojené nádoby a souvisí i s tím, že se Schwarzenberg dle požadavků závěti zavázal, že bude usilovat o restituci schwarzenbergských majetků, které byly zabrány před únorem 1948: „Schwarzenberg hledá jakoukoli cestu, aby se dostal k dalším majetkům. Restituce jeho majetku byla stejně podivná jako restituce u Václava Havla.“

Odsun sudetských Němců byl podle Doubravy právoplatný i na základě mezinárodního práva. „Připomenul bych mu, že o odsunu Němců rozhodly vítězné mocnosti protinacistické aliance. Takže by před haagským tribunálem jako zločinci museli stát třeba Winston Churchill nebo Charles de Gaulle. Čili Schwarzenberg vstoupil do české politiky a kandiduje na Hrad, jenom aby zrušil Benešovy dekrety a otevřel cestu sudeťákům k navrácení majetku, který byl naprosto legálně zabaven. On chce, abychom byli opět protektorátem Německa. Netrápí ho statisíce Němci zavražděných Čechů a ukrutné bestiality, kterých se Němci dopouštěli. Chtěli nás jako národ vyhladit podobně jako Židy. To se s odsunem nedá vůbec srovnávat. Ať to vypráví těm mála lidem, co přežili Lidice. Ať to vypráví těm lidem, kteří byli v Osvětimi,“ rozzlobil se Doubrava.

Statisíců zavražděných Čechů pan Schwarzenberg nelituje

Podle Doubravy drtivá většina sudetských Němců podporovala Adolfa Hitlera, bylo tam vysoké procento v nacistické straně NSDAP a mnoho sudeťáků vstupovalo do SS a gestapa: „Sudetských Němců, kteří nechtěli Hitlera, bylo jen velmi, velmi málo, tak ať se chlapec zklidní.“

Doubrava odmítá, že se Češi při odsunu chovali stejně jako nacisté, jak tvrdí Schwarzenberg, když použil citát Václava Havla: „Jestli to řekl Havel a použil i Schwarzenberg, tak mě to u obou, kteří podporovali humanitární bombardování, vůbec nepřekvapuje. Známe protektorátní historii rodiny Havlů a Schwarzenbergů. Takže mi to zapadá. Nepodporuji násilí, ale na druhou stranu, když se někdo vrátil z koncentráku, nebylo se asi čemu divit, že neměl sudeťáky rád. A média u nás vlastněná Němci přečiny Čechů silně přehánějí. Oni nás chtěli vyhubit, my jsme je odsunuli. Když vám někdo vyvraždí rodinu, tak ho pak nebudete mít rád. Statisíců zavražděných Čechů pan Schwarzenberg nelituje. On totiž není Čech. V tom to je.“

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…