Sestra Mašínů: Za korupcí v Česku stojí komunisté

07.08.2012 11:41

V korupčních skandálech i kriminálních kauzách od devadesátých let stále figuruje množství komunistických kádrů, agentů StB, bývalých členů KSČ a jejich rodinných příslušníků. Serveru prvnízprávy.cz to v rozhovoru řekla Zdena Mašínová, sestra bojovníků proti komunismu bratrů Mašínů.

Sestra Mašínů: Za korupcí v Česku stojí komunisté
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Sestra bratrů Ctirada a Josefa Mašínů Zdena ve svém olomouckém bytě

Podle Mašínové už dnes nekrade pravice, jak někteří lidé neustále tvrdí. Prvnízprávy.cz proto připomínají kauzu Radovana Krejčíře a jeho otce, který byl vysoce postavený funkcionář KSČ, kauzu Poldi Kladno, kde figuroval agent StB Vladimír Stehlík, také podivné zbohatnutí bývalého předsedy ČSSD Stanislava Grosse a naposledy i kauzu Davida Ratha, jehož otec byl také vedený jako agent StB.

Díky sametové revoluci se k moci dostaly existence z Prognostického ústavu

Z vysoce postavené komunistcké rodiny údajně pochází také pražský kmotr Roman Janoušek. Kontakty této rodiny prý sahaly na nejvyšší místa bývalého režimu. Informoval o tom deník MF Dnes.

Mašínová řekla prvnímzprávám.cz, že vývoj v České republice v 90. letech sledovala s nedůvěrou. Není proto překvapená, že jsou dnes lidé rozčarovaní. Sametovou revoluci považuje za obyčejný happening, díky kterému se k moci dostaly „různé existence například z komunistického Prognostického ústavu“.

„V Česku už 23 let hrají s občany divadlo nejrůznější podivní lidé. Třeba takový Václav Klaus, který je jednoznačně orientován na východ. Když se dnes podíváme, kdo se v devadesátých letech dostal k moci, tak každému myslícímu člověku musí být jasné, že u nás skutečná demokracie vzniknout nemohla. Česko je klasickou postkomunistickou zemí,“ uzavřela Mašínová rozhovor pro prvnízprávy.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…