Škárka a Huml varují: Rozpad VV je šaškárna, kterou řídí sám Bárta

18.04.2012 8:16

Poslanec Stanislav Huml, který VV opustil už před rokem, prý slyšel o vzniku platformy zhruba před půl rokem. Podle něj se jedná o promyšlený plán Víta Bárty na zachování ekonomického vlivu na ministerstvech. Řekl to v rozhovoru pro server Týden.cz. Souhlasí s ním také Jaroslav Škárka.

Škárka a Huml varují: Rozpad VV je šaškárna, kterou řídí sám Bárta
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Poslanec Stanislav Huml

Podle Humla se o rozštěpení Věcí veřejných mluví půl roku. Prý se jedná o plán Víta Bárty.

„Karolína Peake je jeho věrný spojenec. Její vysvětlení, jak se s vedením a směřováním strany nemůže ztotožnit, je směšné. Vždyť ona je součástí vedení už několik let, členy jsou i ti další, kteří se k nim přidávají – Paggio, Navrátilová... To nejsou noví čistí lidé. To je stále ta stejná strana vedená z pozadí superguruem Bártou,“ prohlásil Huml pro server Týden.cz.

Pro Bártu není hlavní sněmovna, ale ekonomický vliv

Bárta si podle Humla chce zachovat ekonomický vliv a dál ovládat náměstky na ministerstvech. „Z jeho pohledu není sněmovna to podstatné. Důležité je, co se děje vzadu. To je pro něj vysoká politika, nikoli sezení v lavicích a zvedání rukou při hlasování,“ myslí si Huml.

Díky tomu prý Bárta zůstane „poctivým kmotrem v pozadí“. To Huml v rozhovoru pro Týden.cz zdůraznil. To, že Kateřina Klasnová tak ostře vystoupila proti Peake, je prý jen součástí divadla. „Loutkář Bárta se stahuje. Pachatelem všeho slizkého a odporného bude Klasnová, John a pár zoufalců, kteří budou trvat na jednotě strany,“ uzavřel.

Je to hezké divadlo. Proč strana nechtěla vyloučit také Peake, když odmítla rezignovat?

O divadle také mluvil poslanec Jaroslav Škárka, který byl v procesu s Vítem Bártou odsouzen a dostal tři roky ve vězení. Lidovky.cz připomínají jeho prognózu z 10. dubna týkající se vývoje ve Věcech veřejných. Ta se přesně shoduje s událostmi z úterý večer.

Škárka přesně popisuje, jak vedení strany vyzve ministry k odchodu z vlády, ti ovšem odmítnou: „Křídlo kolem Tomáše Jarolíma, Radka Johna a Víta Bárty bude mluvit o tom, jak tito ministři zradili. Jarolím už vyzval stranu, aby vyloučila nerezignujícího ministra dopravy Pavla Dobeše. Jistě se divíte, proč nevyzval také k vyloučení nerezignující Karolínu Peake. Přece proto, že se teď 'veverky' rozštěpí na ty, které podrží vládu, a na ty, které chtějí odejít.“

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…