Spolupráce s Kočí a Škárkou? Peake už ví

18.04.2012 12:57

Karolína Peake, která včera oznámila odchod z Věcí veřejných a plánuje založit novou politickou platformu, dnes pro ParlamentníListy.cz vyvrátila, že by usilovala o jakoukoli podporu ze strany poslanců Jaroslava Škárky a Kristýny Kočí. Prý to nepřichází v úvahu.

Spolupráce s Kočí a Škárkou? Peake už ví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pokračoval soud s Vítem Bártou. Vypovídala i Kristýna Kočí

Místopředsedkyni vlády a poslankyni Peake už podpořilo několik dalších poslanců z VV. Podle dosud zveřejněných informací je dosud sporné, zda počet poslanců, jež Věci veřejné opustí, bude postačovat k bezpečné většině ve sněmovně.

Nová platforma však nebude v žádném případě usilovat o jakoukoli podporu poslanců Škárky a Kočí, kteří byli ze strany VV vyloučeni loni na jaře. ParlamentnímListům.cz to Karolína Peake řekla ústy svého ředitele kabinetu Pavla Kotrby, který zvedl její telefon v době, kdy vicepremiérka byla na jednání vlády a následné tiskové konferenci.

Kočí a Škárka? V žádném případě

„To rozhodně nepřipadá v úvahu, vůbec ne. Jde o věc, která byla na stole možná s humorem, ale určitě se nic takového nechystá,“ zdůraznil přes mobil Karolíny Peake šéf jejího kabinetu Kotrba.

Stejné stanovisko vykádřila  poslankyně Dagmar Navrátilová, jedna z těch, kteří se přiklonili na stranu vicepremiérky Peake.

Podle poslance a bývalého člena ODS Michala Doktora, který, ač nezařazený, dosud s koalicí hlasuje, nelze v případě poslanců vystoupivších z VV mluvit o termínu přeběhlíci. „Copak byli předtím v opozici? Či budou prosazovat jiné věci, než jsou uvedeny v programovém prohlášení?“ uvedl pro ParlamentníListy.cz poslanec.

Bárta prý svým voličům ukázal nahý zadek

Na doplňující otázku, že sice nepřešli k vládě z opozice, ale byli za Věci veřejné zvoleni a díky nim se dostali do současných funkcí, Michal Doktor reagoval, že se ale VV jako strana zbláznily. „Vít Bárta, namísto omluvy voličům, naleštil své ego a ukázal všem nahý zadek,“ míní.

Dle posledních informací se ke Karolíně Peake přidalo už sedm dalších poslanců zvolených za Věci veřejné. Vedle už prozrazených jmen Dagmar Navrátilové, Viktora Paggia, Radima Vysloužila, Lenky Andrýsové a Jany Suché, z poslaneckého klubu VV odchází také Martin Vacek a Jiří Rusnok. Naopak exministr školství Josef Dobeš deklaroval, že se do klubu vlivem posledních událostí chce vrátit.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…