Svědectví o smrti náměstka ministra: Tam se šíleně chlastalo

13.09.2012 7:02

Svědek tragického úmrtí náměstka životního prostředí Jakuba Kulíška tvrdí, účastníci vodácké akce popíjeli alkohol v míře více než hojné, což nakonec mohlo sehrát roli úmrtí na divoké rakouské řece. Celý případ prošetřuj kriminalisté našich jižních sousedů.

Svědectví o smrti náměstka ministra: Tam se šíleně chlastalo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alkohol, ilustrační foto

V tragickém případu utonulého náměstka životního prostředí Jakuba Kulíška mohl značnou roli sehrát i alkohol. Jedenatřicetiletý Kulíšek se utopil při sjezdu divoké rakouské řeky Enže a svědek, který si nepřál být jmenován, čtvrtečnímu deníku Právo sdělil, že alkohol během vodácké akce tekl proudem.

Vyplavala jen vesta

„Tam se šíleně chlastalo. Již od prvopočátku, v tom autobusu. A celou dobu. Až do konce,“ popsal svědek, který si nepřál být jmenován. Skupina prý dokonce cestou k Enži potkala vodáky, kteří se od řeky vraceli s tím, že se za stávajících podmínek nedá sjet. Podnikatel ze Zábřehu na Šumpersku a člen ODS Pavel Bruštík, který měl celou akci organizovat, k tomu ovšem dodává, že úsek, na kterém došlo k tragické události, sjížděl mockrát a všem účastníkům před samotným raftem poskytl potřebné bezpečnostní ponaučení.

Svědek deníku popsal, jak to vypadalo u peřejí, kde někdejší náměstek ministra utonul. V osudném místě byl prý tak silný proud, že Kulíška strhnul a na hladinu po chvíli vyplavala už jen vesta.

„Kluci jeli a po kousku, na první šlajsně, se obrátili. Ten, který to přežil, tak vyplaval nahoru a vyškrábal se na šutr. Ten strom tam nebyl ani vidět. Kuba se pravděpodobně někde zaháknul. Protože chvilku byl vidět, vykukovala hlava a ukazoval rukou na vestu, že je pravděpodobně o něco zaháknutý. Ale to je domněnka,“ uvedl.

Pochybnosti zůstanou do konce života ...

Svědkovo líčení události se ale od Bruštíkova výkladu liší v tom, že je nedostatečně poučil o rizicích na řece, nezkontroloval jim vesty, které prý několika účastníkům neseděly tak, jak se měly, a navíc nechal méně zkušeného Kulíška vyjet jako prvního, když měl raději vyjet sám. Bruštík ale trvá na tom, že všechny poučil, a kdyby měl řeku sjíždět znovu, udělal by vše stejně. Tragická událost ho však bude pronásledovat do konce života.

„Pochybení… samozřejmě ve mně nahlodává, že jsme to mohli jet, nemohli. Víte co, tím se budete zabývat do konce života,“ odpověděl na dotaz, zda mohl nějak pochybit.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…