Takto Jiří Dolejš hájí Dienstbiera před čtenářovým nařčením

08.12.2012 9:42

Komunistický poslanec se hned po ránu zřejmě pekně rozčílil. Čtenář mu totiž na jeho profil na ParlamentníchListech.cz zaslal dotaz, který byl mířen proti prezidentskému kandidátovi Jiřímu Dienstbierovi a také proti KSČM.

Takto Jiří Dolejš hájí Dienstbiera před čtenářovým nařčením
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dolejš

Na profilu poslance se objevil dotaz čtenáře, který byl psán zřejmě ve velkém rozhořčení. A co čtenáře tak rozčílilo? To, že se prezidentský kandidát ČSSD a potencionální favorit KSČM Jiří Dienstbier narodil v USA. "To nechápu, jak můžete podporovat člověka, který je Američanem, tedy občanem státu, který od konce 2. světové války rozpoutal nespočet válečných konfliktů, při kterých zahynuly miliony lidí. Státu, který krade nerostné suroviny ostatním a který je teroristický," nebere si servítky čtenář. Na závěr pak dodává, že by se měla KSČM stydět a radši odejít z politické scény.

Dotaz a odpověď Jiřího Dolejše ZDE

Místo narození je vedlejší

Odpověď od komunistického poslance Dolejše však přišla záhy - a podle času uveřejnění se dá říct, že poslance dotaz pěkně rozčílil. Odpověděl ještě před sedmou, tedy v době, kdy většina lidí v sobotu ještě spí. "Mně osobně je jedno, jestli se někdo narodí v Rusku, USA nebo u Kolína. Podle toho nelze lidi kádrovat a stydět by se měli spíš ti, kteří tak činí," začal ostře hned v úvodu. Podle něj je také důležitější, co člověk dělá a jaké hodnoty vyznává.

"Jiří Dienstbier starší (ostatně stejně jako V. Klaus a mnozí další) byl v USA oficiálně na služební misi. Tak se mu tam narodil syn - z toho nelze vyvozovat nic mimořádného," pokračuje Dolejš. Místo narození podle něj pak v žádném případě neurčuje povahu nebo budoucnost dotyčného. "Já se narodil shodou okolností ve vojenské nemocnici a těžko mi kvůli tomu může někdo přiřknout khaki mozek. Tahle argumentace je zavádějící," dodává politik.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…