To si Drábek snad ani nezaslouží. Zpěvák natočil ministrovi video na rozloučenou

26.10.2012 9:12

Na rozloučenou s ministrem práce a sociálních věcí Jaromírem Drábkem nazpíval mladý zpěvák vystupující pod jménem Ladibor Danda píseň, která se objevila na serveru Youtube. K ní natočil i video, na němž ministr, který rozdával občanům sockarty a dirigoval veřejné práce, nakonec sám skončí mezi oranžovými vestami.

To si Drábek snad ani nezaslouží. Zpěvák natočil ministrovi video na rozloučenou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek

Anketa

Co čekáte od Ludmily Müllerové, nástupkyně Drábka?

hlasovalo: 3675 lidí

„Na úřadu práce, jsou lidi bez práce, a to není žádná legrace,“ opakuje se vytrvale v refrénu s poznámkou, že tato slova pronesl ministr Drábek. S jeho jménem si tvůrci pohrávají a označují jej za „drába“. V písni si tak z úst komparzistů v oranžových vestách a s lopatami v ruce můžeme vyslechnout „Děkujeme, pane drábe Drábku, za tu štědrou sociální dávku“.

Před úřadem práce pak skupinka komparzistů postává s cedulemi „Pozor, zlý sociální případ“ nebo „Žiju z Vašich dávek“.  Přitom zpívají, že „nepřizpůsobivý občan této republiky, bude leštit úředníkům pozlacené kliky“.

Na videu vystupuje i sám Drábek, respektive muž s ministrovou fotografií přes obličej.  Během písně nepřizpůsobivým rozdává „Drábekcard“ a vysvětluje, že „za tuhle kartu nakoupíte dárky“. V závěru však dojde i na něj. Odvolaný „ministr“ se společně s ostatními nezaměstnanými v oranžových vestách rekvalifikuje na vojáky Hradní stráže, když pochoduje po nádvoří Pražského hradu.   

 

 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…