Tomio Okamura: Nemohu moderovat pořad, který vědomě zkresluje veřejné mínění

26.01.2012 11:47

K ukončení spolupráce s TV Barrandov v pořadu Dobrý večer Česko - reakce na vyjádření Tv Barrandov.

Tomio Okamura: Nemohu moderovat pořad, který vědomě zkresluje veřejné mínění
Foto: Martin Kovář
Popisek: Tomio Okamura

Včera odpoledne jsem vypověděl smlouvu s TV Barrandov o mém účinkování v pořadu Dobrý večer Česko, který jsem měl začít moderovat v přímém přenosu od příštího pondělí 30. ledna.

Musím se důrazně ohradit proti tiskovému prohlášení Tv Barrandov (http://www.barrandov.tv/70161-tiskove-prohlaseni-tv-barrandov), že prý mému rozhodnutí nepředcházelo žádné jednání s vedením TV Barrandov a že jsem prý jako první informoval média. To je lež. Včera jsem přes den opakovaně jednal s šéfredaktorem Tv Barrandov Jaroslavem Spěváčkem v přítomnosti dalších dvou dramaturgů Jaroslava Mareše a Kateřiny Voltrové o svých výhradách, které se týkaly zákazu hostů, konkrétně předsedy Lékařského odborového klubu pana Engela. Sdělil jsem, že v situaci, kdy není možné některá témata diskutovat a přístup na obrazovku mají či nemají jen vybrané osoby, jde o zcela jiný formát než na jakém jsme se vzájemně dohodli a budu muset tedy svojí účast v pořadu zvážit. Při jednání jsem se navíc dozvěděl, že byl zamítnut i další navržený host ministr školství Dobeš. Šéfredaktor Jaroslav Spěváček je podle mé smlouvy určenou odpovědnou osobou, s kterou mám jednat a toto jsem dodržel. I přesto jsem se snažil opakovaně včera osobní návštěvou sdělit své výhrady i řediteli televize Janisi Sidovskému. Také šéfredaktor Jaroslav Spěváček se ho v této záležitosti na moji žádost včera snažil opakovaně kontaktovat. Bohužel však pan Sidovský neměl čas pro své pracovní vytížení na společné projednání.    

Není ani pravdou to, že jsem dostal informaci, že má být pan Engel přeložen na vysílání na další týden. Mně bylo včera sděleno, že zákaz pana Engela je konečný a že "přes to nejede vlak".

Rozhodnutí vedení soukromé televize zakazovat některé hosty respektuji, na druhou stranu být moderátorem čehokoli, co by vědomě zkreslovalo veřejné mínění zákazem zveřejnění názorů části veřejnosti musím odmítnout a takto ani nezněla vzájemná dohoda.

Můj styl práce spočívá na opačném principu - pokud s něčím nesouhlasím, tak o tom mluvím a s těmi co nesouhlasím polemizuji.
V každém případě jsem ovšem vděčný vedení Tv Barrandov za důvěru a šanci mít téměř vlastní pořad a děkuji také skvělému realizátorskému týmu.

 Tomio Okamura

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…