Tomio Okamura se prý zapletl s mafií

29.11.2012 6:52

Deník MF DNES přináší „senzační“ odhalení minulosti podnikatele, senátora a prezidentského kandidáta Tomia Okamury. Populární politik se podle nich v minulosti dostal do styku se špičkami českého podsvětí, a dokonce s ruskou mafií.

Tomio Okamura se prý zapletl s mafií
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Volební vůz Tomia Okamury

Velký text nejprve rekapituluje Okamurův podnikatelský životopis. V roce 1999 se dostává ke kapitole „setkání s podsvětím“. V ní popisuje Okamurův pokus o průnik do restauratérství za pomoci podnikatele Jana Hájka. Ten úspěšnému mladému cestovkáři nabídl projekt sítě restaurací a Okamura souhlasil.

Hájek je podle deníku mnohými označován za „profesionálního podvodníka“ a navíc se pohyboval mezi špičkami českého podsvětí. Přátelil se například s Václavem Kočkou mladším, členem rodinného klanu Kočkových. Přes něj se seznámil například i s Andrejem Korpljakovem, tehdejší hlavou ruskojazyčné mafie v ČR.

Okamura byl vytížen vlastními projekty a o restauraci se příliš nezajímal. Ale pak projevili Kočkovi zájem stát se v síti restaurací společníky a Hájek od nich za tímto účelem zkasíroval pět milionů. Okamura však s transakcí nesouhlasil.

Poté jej prý odvezli do rekreačního areálu Vystrkov na Příbramsku, kde se tehdy podsvětí scházelo a docházelo tu i k vraždám. Na Okamuru zde prý čekal i výše zmíněný boss ruské mafie. „Asi mě tam měli přesvědčit,  že mám souhlasit se vstupem bratrů Kočkových do firmy. Uvařili mi šašlik. Vůbec jsem nevěděl, kdo to Korpljakov je,“ vzpomíná dnes Okamura.

Kriminalisté mu prý potom říkali: „Tomio, ty ses zbláznil, ty nevíš, s kým si seděl. My neznáme ani jeho podobu.“ Okamura se po tomto zážitku rozhodl z firmy okamžitě odejít. „Stálo mě to nejvíc peněz v životě. Čistý štít pro mě byl ale důležitější,“ říká dnes. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…