Úředníci musí zrychlit. Jinak příjdeme o další mililardy z dotací

16.12.2012 7:29

Čeští úředníci budou v příštím roce muset hodně přidat, abychom neutrpěli další ztráty v čerpání evropských dotací. Celkem prý hrozí ztráta až 80 miliard, což by s letošními třiceti miliardami znamenalo více než stomiliardovou ztrátu.

Úředníci musí zrychlit. Jinak příjdeme o další mililardy z dotací
Foto: vpolomouc.army.cz
Popisek: Vlajka EU

Čeští úředníci budou podle serveru Aktuálně.cz muset v příštím roce zvýšit celkem čtyřnásobně tempo čerpání evropských dotací. Jinak ČR přijde o dalších 80 miliard z dotací, což bude celá sedmina z podpory na léta 2007- 2013.

Již letos vypadlo České republice z evropských peněz třicet miliard a hrozbu tak velkého propadu může nahradit jen to, že Evropská komise příští rok Praze proplatí 160 miliard. Přitom ani země čerpající bez problémů by prý nedokázaly získat více než polovinu z této částky.

Rizika si je vědomo i ministerstvo pro místní rozvoj. „Riziko sledujeme, vyhodnocujeme a pro některé programy navrhujeme taková opatření, která by urychlila jejich realizaci,“ uvedla jeho mluvčí Jana Jabůrková. Právě z ministerských statistik server nebezpečí ztráty dovozuje.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…