Úspěšný zahraniční spisovatel hovoří o dnešním fašismu. Politici jsou prý jen kašpárci na provázku

17.08.2013 4:44

JINÝMA OČIMA Hrál už někdo z vás v divadle? Možná jste v něm před lety hráli a ani o tom nevíte. Před lety se totiž prý hrálo představení pod širým nebem s masovou účastí. Komedie se jmenovala „Sametová revoluce". Hrálo tam mnoho herců a chrastilo se při tom klíči a říkalo se něco o tom, jak je v jednotě síla… Takto hovoří o současnosti a letech minulých David Icke - člověk zabývající se teorií pokrevních linií elit a také autor úspěšných knih s různými konspiračními teoriemi.

Úspěšný zahraniční spisovatel hovoří o dnešním fašismu. Politici jsou prý jen kašpárci na provázku
Foto: davidicke.com
Popisek: Z webových stránek Davida Icka

Komunistický režim byl nahrazen fašistickým. Předem připravení lidé byli dosazeni do svých funkcí a nastalo rozkradení republiky – i tohoto si všiml David Icke. Promluvil o tom při své návštěvě Česka v roce 2010 v rozhovoru pro Zdraváplaneta.cz.  Video se záznamem tohoto povídání  i jeho jediného českého vystoupení shlédlo na Youtube a Stream.cz několik desítek tisíc lidí a stále každým dnem jejich počty rostou. A to přesto – že jeho názory jsou – i pro fanoušky konspirací všeho druhu – ještě o několik stupňů drsnější, podivnější a uvěřitelnější.

„Liška se dostala do kurníku a vás to příliš nezajímalo, protože jste si mysleli, že nyní máte svobodu. Kurník byl vypleněn a nyní už nemáte svoje vajíčka, ale musíte je kupovat od souseda, který vám i určuje cenu. Vaše historie pamatuje na dny jako 15. března 1939 a 21. srpna 1968. To byla republika obsazena a ten kdo jí obsadil, byl jasně viditelný. Fašistická unie vás neobsadila tímto způsobem, ale postupně. Ale o to horší forma totality to je a můžeme to každý na vlastní kůži pociťovat v současné ekonomické situaci. Život bude pro většinu obyvatel stále ekonomicky obtížnější. A bude hůř,“ vyplývá z komentáře Ickova videa. Nutno dodat, že tento hlavně v USA obdivovaný a úspěšný spisovatel se jinak politikou příliš nezabývá – alespoň tou politikou jednotlivých malých států.

Celé národy jsou uváděny do chudoby

Dal však i jeden příklad. „Zkuste si vytisknout své peníze a nakupovat. Budete si moci za pár kousků papíru přivlastnit něčí tvrdou práci. Můžete si jich natisknout tolik, kolik budete jen potřebovat. Má to jen jeden háček. Pokud si takto přivlastníte něčí práci, tak je to trestné a zavřou vás na dost dlouho. Pokud jste jednotlivec, tak si to nemůžete dovolit. Pokud jste ale bankéř, tak si to dovolit můžete. To se skutečně děje a je to příčinou toho že celé národy jsou uváděny do chudoby. Podívejte se na graf zadluženosti jednotlivých států. Nepřipadá vám tam něco divné? Jak je možné, že dluh stále u všech stoupá. Zajímavé je, že bankéře za to nikdo nezavře a že si to necháme líbit,“ upozornil tím na podivnosti kolem nás, jež jsou však patrné na celém světě.

Toho za oponou nevidíte, ale ten určuje pravidla hry – i v politice

Podle něj je k tomu dobré si představit loutkové divadlo. „Sedíte v něm a sledujete hru. Hraje se podle scénáře a loutky někdo podle něj vodí. Vše je předem naplánováno a vy se na to díváte. Přesně takto funguje politika. Koukáte se na divadlo, které vám někdo za oponou hraje. Toho za oponou nevidíte, ale ten určuje hru. Dokonce si z několika loutek můžete vybrat. Kašpárek může být červený nebo zelený. Podle toho koho si u voleb vyberete. Této divadelní hře se říká demokracie, a to poslední o co jde, je vaše blaho. Je to jen jiná forma otroctví a vy jste ten, kdo na to doplácí,“ konstatoval David Icke.

Během jeho krátkého pobytu v Praze pak poukázal i na to, že často zapínáme televizi a koukáme se na mnohdy brutální filmy, v kterých teče krev proudem.

Ustrašeným lidem se dobře vládne

„Nebo se můžete podívat na zprávy kde vše, co budete sledovat je negativní. Cílem toho všeho je dosáhnout, aby i vaše mysl byla negativní a každý jste měl strach s toho, co přijde. Ustrašeným lidem se dobře vládne a o to jde. Televize patří stejné firmě jako loutkové divadlo, a to poslední je, že vám bude říkat pravdu. Je to jen nástroj na kontrolu mysli. Stejně bezcenné informace vám poskytnou i noviny. Obojí bych přirovnal k tomu, když v parném letním dni otevřete žumpu,“ tvrdě vyplývá ze slov Davida Icka.

Ovládá lidstvo hrstka ničemů?

I proto se pak ptá, zda se nám nezdá, že je něco hodně v nepořádku? A přesto to pořád funguje. „Víte proč? Protože na to přistupujeme a necháme se ovládat hrstkou ničemů. Stále je vám vnucována myšlenka, že se s tím nedá nic dělat. Ale to vůbec není pravda a jen lidé to mohou změnit. Je snaha, aby televize začala vysílat pravdu. Jenže ona to neudělá. Pokud ale televizi nebudete mít a nebudete za ní platit poplatky, tak zkrachuje. Stejně tak i noviny, když je nebudete kupovat. Ani loutkové divadlo se hrát nebude, když nebudou žádní návštěvníci. Je to celé v podstatě jednoduché. Stačí se odpoutat od systému a on padne. Vrchol pyramidy nemůže existovat bez spodku, který ho drží. Takto jednoduché to celé je. A vše se to dá udělat bez násilí a v duchu mírnosti. Aby nastala změna, tak je jen potřeba, aby si lidé vše uvědomili. A budete se sami divit, jak je snadné udělat změnu,“ i těmito větami je doprovázen komentář rozhovoru s Davidem Ickem o České republice (a dalších totalitních režimech dneška).

Ovšem jeho přednáška už pak nesla vyloženě v duchu jeho velmi podivných teorií.

Jelikož to byl právě Icke, kdo před lety začal tvrdit, že lidstvo žije v Matrixu (tedy nehmotném světě),  odvážně a emotivně přednášel i v Česku o tom, co je skutečnou podstatou reality, o které on hovoří.  Co je utajováno a jaké jsou praktiky a motivy kontrolního systému. Podle něj například ani terorismus v našem pojetí neexistuje. Ptá se však také na to, proč farmakologické koncerny nemají zájem na lidském zdraví? Hovoří i o tom, jak pracuje vědomí, jaký je skutečný lidský potenciál a co skrývá pravá mozková hemisféra.

Lidstvo bylo vytvořeno a je řízeno globální elitou

A postupně se dostáváme k tomu, proč se Ickeho konspirační teorie liší od těch běžnějších. On totiž tvrdí, že lidstvo bylo vytvořeno a je řízeno globální elitou tajných, vzájemně příbuzných společenstev, které mají své kořeny ve starověkých kulturách. Icke je nazývá „Babylónským bratrstvem“. Celý svět tak údajně řídí třináct vzájemně propojených rodinných klanů, mezi nimiž jsou třeba příslušníci britské královské rodiny, stejně jako rodina bývalého amerického prezidenta Bushe. Všichni jsou vzdálenými potomky mimozemské rasy Reptiliánů - Anunnaki pocházejících ze souhvězdí Draka, kteří se před sto tisíci lety dostali na Zemi pouze proto, aby získali její nerostné bohatství. Lidstvo si pak uměle vytvořili jako lacinou pracovní sílu. Většina organizovaných náboženství, obzvláště judaismus, křesťanství a islám, jsou výtvory těchto iluminátů, určené k rozdělení a ovládání lidské rasy prostřednictvím nekonečných konfliktů. Zmiňuje například jako jedny z nejvlivnějších klanů dneška finanční dynastii rodu Rotschildů. Uvádí, že centrem této sítě jsou Annunaki, a ta se pak dále větví na různé vlivné klany elit, které ovládají finance, zdroje apod., a mnohé z nich pocházejí z královských rodin. Mnozí jsou skryti v politice jako neznámý poradci prezidentů apod.

David Icke se také domnívá, že tajné historické rodinné klany a elity mají za cíl globální ovládání, jak psychicky, tak fyzicky. Na mnoha konkrétních případech ukazuje na propojení politické a ekonomické moci a varuje před tendencemi k totalitě, které tato spojení mohou přinášet. To, co před několika málo lety znělo jako divoké konspirační teorie, jsme bohužel stačili prožít jako realitu (globální oteplování, hysterie kolem ptačí či později prasečí chřipky, silné otřesy globálně - ekonomických systémů a měn, různé další záhadně se objevující epidemie aj.). Jako příklad uvádí systém totality v Číně a totalitu v bývalé střední socialistické Evropě a tehdejšího Sovětského svazu, která se podle něj přesunula na „demokratičtější“ ovládání skrze Evropskou Unii.

Kdo je David Icke

Icke o těchto svých teoriích napsal již 16 knih, do češtiny však byly přeloženy pouze dvě. Amatérsky kniha „Děti Matrixu“ a koncem srpna 2010 (v souvislosti s jeho vystoupením a přednáškou v ČR) vyšla oficiálně v českém jazyce „Jen Nekonečná Láska je skutečná (… a vše ostatní je iluze!)“.

David Icke je rodák z anglického Leicesteru. Svoji životní kariéru začínal jako fotbalový brankář v několika druholigových týmech. V 21 letech ale musel ze zdravotních důvodů aktivní sportovní kariéru ukončit a stal se úspěšným novinářem. Osm let pracoval jako sportovní komentátor TV stanice BBC. Začátkem devadesátých let byl výraznou postavou britské strany Zelených, kde působil jako její mluvčí. V té době začal publikovat své knihy.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…