Už i klausovské Fragmenty píší: Reformy TOP 09 ožebračují potřebné

16.04.2012 8:55

Vládní strana TOP 09 to tvrdě schytala na internetových stránkách prohradní Revue Fragmenty. Šéfredaktorka Ivana Haslingerová dává jasně najevo, že o čtveřici ministrů za tuto stranu - šéfovi resortu zahraničí Karlu Schwarzenbergovi, ministrovi financí Miroslavu Kalouskovi, ministrovi práce a sociálních věcí Jaromíru Drábkovi a ministrovi zdravotnictví Leoši Hegerovi si myslí jen to nejhorší. Zato pro Václava Klause má toliko slova chvály.

Už i klausovské Fragmenty píší: Reformy TOP 09 ožebračují potřebné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dva nejvyšší politici TOP 09. Miroslav Kalousek a Karel Schwarzenberg

Ivana Haslingerová komentuje dopis expremiéra Mirka Topolánka (ODS), který zaslal své domovské straně s cílem vyburcovat současné vedení strany a údajně zachránit tvář ODS. Topolánek si v dopise stěžuje, že ODS ustupuje od svého programu a navíc nechá minstry za TOP 09 provádět asociální reformy.

Drábek neumí nic jiného než odírat postižené, hořekuje Topolánek

„Včetně necitlivých škrtů, jež dopadají na zdravotně postižené, přičemž úspory pro státní rozpočet jsou zanedbatelné, zatímco nadále pokračuje zneužívání sociálních dávek. Toto lidem v zemi vadí podle mne snad nejvíc. Že namísto provedení pořádku ve zneužívání dávek  provedl pan Drábek paušální ožebračení invalidů a důchodců. Je asi v intencích TOP 09 nejvíce postihovat ty skupiny lidí, které se nejméně umějí bránit.

Haslingerová se k Topolánkovu útoku na TOP 09 jednoznačně přidává a označuje čtveřici ministrů zastupujících tuto stranu v Nečasově vládě za ty nejhorší ministry. Dodává k tomu ale, že ideový rozklad ODS, před kterým Topolánek v dopise také varuje, začal v okamžiku, kdy Václava Klause v čele ODS nahradil právě Topolánek. Prvním a posledním dobrým předsedou občanských demokratů tak byl podle autorky jen prezident.

Toho chválí za to, jak na jedné straně hájil svobodu a na druhé straně prosperující trh, a jak v zemi panovala stabilita za dob tzv. opoziční smlouvy, tedy faktické vlády velké koalice ČSSD a ODS v čele s Milošem Zemanem a Václavem Klausem.

„ODS je skutečně ohrožena. To, že dovolí pánům Drábkovi a Kalouskovi prosazovat tak asociální programy, ji opravdu v očích občanů nesmírně ubližuje a její loď se v jejich očích opravdu potápí. Být pravicová totiž neznamená být asociální. Přestože již vyměnil 8 ministrů,  tak ty čtyři nejhorší – Schwarzenberga, Kalouska, Drábka a Hegera, všechny kupodivu z TOP 09 – nechává ničit náš stát, jako by se nechumelilo,“ rozčiluje se Haslingerová.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…