Václav Havel je pořád se mnou, vzpomíná bývalá tajemnice

19.12.2012 14:17

Monika Tančevová pracovala dlouhé roky v blízkosti Václava Havla. Dodnes na něj prý vzpomíná a nemůže se vzpamatovat z toho, že bývalý prezident zde již rok není. Ve svém domě si udělala výstavku Havlových fotografií a často chodí na jeho hrob. V rozhovoru pro internetový deník Insider svěřila i to, jak se tam chystá vzít svého současného šéfa Jana Fischera.

Václav Havel je pořád se mnou, vzpomíná bývalá tajemnice
Foto: archiv
Popisek: Saudkova kresba Václavava Havla s podpisem

„Byl to hrozný den. Nejhorší a nejsmutnější v mém životě,“ vzpomíná bývalá tajemnice Václava Havla na loňský 18. prosinec, kdy exprezident zemřel. Dodnes se prý s jeho ztrátou nevyrovnala a není dne, kdy by si na něj nevzpomněla. „Nedávno jsem se rozplakala při návštěvě výstavy Czech Press Photo, kde byly fotky z jeho pohřbu. Tak mě to rozesmutnilo, že jsem musela odejít,“ popisuje.

„Stýská se mi po jeho komentářích, jeho nadhledu, smyslu pro humor. Vždycky si říkám, co by tomuhle třeba řekl, jak by to glosoval,“ odhaluje Tančevová. „Měl nadhled, smysl pro humor, byl ohromně velkorysý, nikdy o nikom nemluvil ošklivě, uměl odpouštět, nebyl zapšklý jako někteří,“ vzpomíná. Také prý byl ohromně kreativní a bylo úžasné jej sledovat při práci.  

S Havlovými názory a postřehy se prý vždycky velmi ztotožňovala. I doma má prý spoustu exprezidentových knížek a jiných památek. „Už léta mám na schodišti celou galerii fotek, a když umřel, ještě jsem ji rozšířila. Václav Havel je pořád se mnou,“ líčí. Docela často prý chodí i na jeho hrob. „Nesu mu kytičku a svíčku, chvíli zavzpomínám,“ popisuje. Osmnáctého prosince, na první výročí, tam prý vzala i prezidentského kandidáta Jana Fischera, pro jehož kampaň nyní pracuje.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…