Ve sněmovně jsme dnes viděli, jak to pravice myslí s českou politikou, míní Hašek

17.07.2013 18:00

Místopředseda ČSSD a předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu komentoval středeční pokus o rozpuštění sněmovny. Prý se jedná o jasnou ukázku toho, jak to pravicové strany myslí s českou politikou.

Ve sněmovně jsme dnes viděli, jak to pravice myslí s českou politikou, míní Hašek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Nejdříve se Hašek zastavil u Jana Fischera. Ten prý bude muset jasně a transparentně vysvětlit své příjmy.

Pokud budou pochybnosti, měl by Fischer odstoupit

„Musím se seznámit s celkovým kontextem, jak to vlastně bylo. Ono to zní jako podivná historka. Shodneme se na tom, že chceme mít ministra financí, který má sám svoje věci v pořádku. Pokud budou pochybnosti, měl by Jan Fischer odstoupit,“ soudí Hašek.

Hašek se poté dostal k jednání o rozpuštění sněmovny, které ve středu nevyšlo. „Dnešek je jasnou ukázkou, jak to pravice myslí s českou politikou. Slyšeli jsme tisíce frází o tom, jak je třeba dokončit vládnutí. Na kolika ministerstvech řádí policie? Jaké vládnutí chtějí dokončit?“ zlobil se Hašek.

Na schůzi s Rusnokem půjdeme jako hejtmani a ne jako členové ČSSD

Asociace krajů se má sejít s vládou premiéra Jiřího Rusnoka, aby jednala o přípravě státního rozpočtu, odstranění následků povodní, financování integrovaného záchranného systému a o evropských fondech.

„Na schůzi vlády budeme jednat jako hejtmani krajů,“ ujistil Hašek a pokračoval: „Budeme reprezentovat zájmy regionů a ne zájmy Lidového domu.“ Odmítl tak, že by mu tato schůzka ztížila hlasování o vyslovení nedůvěry vládě.

„Jsme připraveni sednout k jednacímu stolu s jakoukoli vládou,“ odpověděl Hašek za všechny hejtmany.

Zeman není ústavním predátorem

Na závěr se místopředseda ČSSD vyjádřil k prohlášení bývalého ministra financí Miroslava Kalouska, který označil prezidenta Miloše Zemana za ústavního predátora.

„Nepovažuji Zemana za ústavního predátora. Je to první přímo volený prezident se silným mandátem. Jestliže ho někdo považuje za diktátora, který tady připravuje puč, tak to je silně nadsazené,“ řekl Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…