Vít Bárta píše: Úřad knížete má svého kadeřníka a maséra. Za vaše peníze

18.12.2012 13:26

„Úředník Ministerstva zahraničních věcí musí hlavně dobře vypadat a musí mít v pořádku kosterní svalstvo, aby mohl náležitě reprezentovat svou vlast, proto má k dispozici kadeřnický a masérský salón,“ poukazuje poslanec za Věci veřejné Vít Bárta na svých stránkách vitbarta.cz. Podle něj ministerstvo připomíná tak trochu dům služeb.

Vít Bárta píše: Úřad knížete má svého kadeřníka a maséra. Za vaše peníze
Foto: red
Popisek: Poslanec Vít Bárta

„Kromě bezpočtu kanceláří a sálů skrývá totiž ve svých útrobách jednu, respektive dvě rarity, které nepochybně úředníci jiných resortů budou svým kolegům z Černínského paláce závidět,“ píše se Bártových stránkách. Masér prý dokonce dochází na zavolání.

Bárta uvádí, že tyto „výdobytky Schwarzenbergova resortu“ jsou hrazeny z Fondu kulturních a sociálních potřeb. Kolik si ale úředníci účtují za střih či masáž šíje, se mu prý zjistit nepodařilo.

Celý článek Víta Bárty ZDE

Cukrárna Ministerstva vnitra

A pozadu nezůstává podle poslance ani Ministerstvo vnitra, které v rámci Zařízení služeb Ministerstva vnitra provozuje v pražské ulici Na Pankráci cukrárnu. „Osud cukrárny však visel či stále možná visí na vlásku, neboť v rámci hledání úspor ve státní správě pod taktovkou tehdejší šéfky Legislativní rady Karolíny Peake má být cukrárna zavřena,“ informuje.

Redaktor Parlamentních listů „Kubiceho“ cukrárnu sám navštívil. Neslouží zdaleka jen zaměstnancům resortu, je běžně přístupná a její velká cedule láká kolemjdoucí již z dálky. Tato ministerská organizace vedle cukrárny a gastronomických služeb nabízí dokonce i hotely, lázně, truhlárnu či opravu člunů a zahradní techniky. To vše je podle Karolíny Peake zbytečné. Státní správa má zajišťovat chod státu, nikoli truhlářské a cukrářské služby.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…