Vít Bárta promluvil: Pavel Dobeš podrazil i svého bratra, když šlo o peníze

24.07.2012 23:16

Ministr dopravy Pavel Dobeš neprožívá nejšťastnější období. Registr vozidel již dva týdny téměř nefunguje a vysvětlení žádá jak premiér Nečas, tak jeho stranická nadřízená, vicepremiérka vlády Karolína Peake. Informace z ministrovy minulosti ParlamentnímListům.cz prozradil také poslanec VV Vít Bárta.

Vít Bárta promluvil: Pavel Dobeš podrazil i svého bratra, když šlo o peníze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Dobeš

Ten popsal jednu ze situací, kterou řešilo vedení Věcí veřejných v době, kdy se ještě jednalo o vlivnou vládní stranu, a Dobeš byl Bártovým asistentem.

"Firma bratrů Dobešů nabízela straníkům za úplatu zpracování žádosti o dotace. Když to předseda Radek John zjistil, ihned požadoval, aby Dobešové peníze vrátily a vyvodila se z toho jasná odpovědnost. I když to celé zjevně organizoval Pavel Dobeš, suše celou věc hodil na bratra Jana Dobeše, který pracuje jako náměstek Drábka na MPSV. Dobeš toto udělal před celým grémiem strany s tím, že on osobně s tím nemá nic společného a že je to jen odpovědnost jeho bratra," uvedl Bárta.

  • Další zákulisní informace uvedl Vít Bárta ZDE

     

Jan Dobeš, který nyní pracuje jako náměstek ministra Jaromíra Drábka pro sociální začleňování a rovné příležitosti, záležitost nekomentoval. Stejně tak jeho bratr, ministr dopravy.

Podle informací naší redakce se v těchto dnech na ministerstvu dopravy připravuje k odchodu na dvacet úředníků, vyhazovu se má podle kuloárních informací dočkat také Dobešův náměstek Ivo Toman, jehož právě Dobeš vybral za mediálního mluvčího problematických registrů.

"Atmosféra je špatná," řekl ParlamentnímListům.cz vysoký úředník resortu, který si nepřál být jmenován. Odchod úředníků je podle našich informací závěrem dohody, kterou inicioval sám premiér a s níž souhlasila také Karolína Peake.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…