Volební vřava: Hejtman tvrdě zaútočil na Tomia Okamuru

12.10.2012 11:33

Senátní volby zůstávají ve stínu voleb krajských. Ale také mezi kandidáty do Senátu to vře. A to zejména ve Zlínském okrsku, kde se odehraje souboj socálnědemokratického hejtmana Stanislava Mišáka, podnikatele Tomio Okamury a Jany Juřenčákové (STAN). Ve Vsetíně zase obhajuje svůj post Jiří Čunek.

Volební vřava: Hejtman tvrdě zaútočil na Tomia Okamuru
Foto: archiv hejtmana
Popisek: Hejtman zlínského kraje Stanislav Mišák a ředitel Lesní železnice Tomáš Hegar

Podnikatel v cestovním ruchu z Prahy Tomio Okamura kandiduje jako nezávislý na Zlínsku. A to se nelíbí dalšímu tamnímu kandidátovi Stanislavu Mišákovi. "To je urážka našich občanů. Pan Okamura si myslí, že si místní neumí vybrat mezi sebou. Nás nemusí zachraňovat někdo z Prahy," prohlásil Mišák.

Okamura je v zahraničí a nebral telefon, když se ho snažila redakce serveru iDnes.cz zastihnout. Už dříve ale Mišáka rýpnul v tom, že zatím nenapsal žádnou knihu, kde by prezentoval své názory, zatímco Okamura publikoval už dvě.

Ani dalším kandidátům na Zlínsku se nelíbí, že Okamura není zdejší. Ale jeho právo dané ústavou mu neberou. "Je však lepší, když senátor bydlí ve svém obvodu," je přesto přesvědčen kandidát za ODS a starosta Luhačovic František Hubáček. "Do druhého kola postoupí Mišák a uvidíme, kdo ještě," předpovídá volební výsledek.

"Šance jsou vyrovnané," věří exposlanec, kandidující za KDU-ČSL, Ludvík Hovorka.

Čunek je favoritem na Vsetínsku

Na Vsetínsku je favoritem senátních voleb bývalý vicepremiér Jiří Čunek. Pokud by se předpoklady potvrdily, obhájil by svůj post. "Mám zkušenosti," říká Čunek.

Ale ani Čunek se nevyhnul útokům. Starosta Valašského Meziříčí Jiří Částečka (ODS) v tisku zaplatil inzerát, který se ptá: Jiří Čunku, nebyl jsi náhodou vicepremiérem vlády, když se objednávaly Pandury. "Vzkázal bych panu Částečkovi, aby nebyl tak nervózní. Třeba v prvním kole zvolen nebudu," reagoval v klidu Čunek s tím, že nákup Pandurů byla věc premiéra a jiných ministrů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…