Voliči ODS, volební program pro vás připraví Jiří Pospíšil

11.01.2013 16:06

EXKLUZIVNĚ Podle informací ParlamentníchListů.cz se v nejužším vedení ODS, grémiu, rozdělila portfolia pro jednotlivé místopředsedy strany. Exministr spravedlnosti a místopředseda ODS Jiří Pospíšil by měl mít na starosti odborné komise a přípravu volebního programu ODS.

Voliči ODS, volební program pro vás připraví Jiří Pospíšil
Foto: Martin Kovář
Popisek: ODS ještě s Nečasem v čele

ODS má jednoho prvního místopředsedu a čtyři řadové místopředsedy. Podle informací ParlamentníchListů.cz bude mít na starosti vnitrostranickou komunikaci první místopředseda strany a ministr průmyslu Martin Kuba.

Garantem volebního programu bude Pospíšil

Jiří Pospíšil dostal na starost po Pavlu Drobilovi odborné komise ODS. Ty se v době, kdy je měl na starosti Pavel Drobil, příliš nescházely a nebylo z nich mnoho výstupů. Nyní je idea, že by poslanec měl být členem pouze jedné komise a ty by měly snížit počet členů, aby byly akceschopnější a mohly se flexibilněji scházet. I v rámci těchto komisí by se měl vypracovat volební program ODS, jehož garantem by měl být právě Jiří Pospíšil.

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek bude mít na starost přípravu změny stanov, kde se uvažuje o tom, že by se radikálně snížil počet členů Výkonné rady ODS, aby byla efektivnější. Blažek má mít v kompetenci také mezirezortní komunikaci mezi ministerstvy, která spravuje ODS.

Chalupa řeší obce, Němcová zahraničí

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa má zase ve svém portfoliu komunikaci s komunálními politiky. Účelem je, aby jednotlivé zákony nezpůsobovaly problémy jednotlivým městům a obcím. Chalupa má dobré vztahy s místopředsedou Svazu měst a obcí a předsedou Komory statutárních měst Danem Jiránkem, který je i kladenským primátorem.

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Miroslava Němcová má zajišťovat otázku zahraničních vztahů.

Kromě místopředsedů jsou členy grémia ještě předsedové klubů v Parlamentu ČR a Evropském parlamentu, případně funkcionáři komor. Jako šéf europoslanců ODS je členem grémia Jan Zahradil, z titulu předsedy poslaneckého klubu Marek Benda, jménem senátorského klubu je grémiu Jaroslav Kubera a členem grémia je i místopředseda Senátu Přemysl Sobotka.

Jaká byla struktura komisí

Pokud jde o odborné komise, tak doposud se stálými členy komisí stávali lidé nominovaní zástupci regionálních sdružení – jeden zástupce za region v každé komisi. Členové Grémia ODS, členové výkonné rady a členové komise mohou navrhnout další stálé členy, které schvaluje Výkonná rada.

Automatickými stálými členy komisí byly členové věcně příslušného výboru v PSP ČR, Senátu PČR a Evropského parlamentu, a dále věcně příslušní ministři a náměstci. Členové grémia ODS, VR a členové komise mohou navrhovat nestálé členy komise jak z řad členů ODS, tak i nestraníky, které schvaluje také Výkonná rada. Jak již bylo zmíněno, komise by pod vedením Jiřího Pospíšila měly nyní fungovat jinak.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…