Z dopisu prezidentovi republiky: Nejste buran. Ale ohrožujete bezpečnost země

13.10.2013 22:30

Pane prezidente, některé Vaše kroky jsou pro Českou republiku nebezpečné. To píše v dopise určeném Miloši Zemanovi Jaroslav Dvořák, vedoucí výzkumného týmu Progrest. Vzájemnou korespondenci mají ParlamentníListy.cz k dispozici.

Z dopisu prezidentovi republiky: Nejste buran. Ale ohrožujete bezpečnost země
Foto: Daniela Černá
Popisek: Druhý den své návštěvy Moravskoslezského kraje zavítal prezident do Bohumína

Dvořák neoslovuje Zemana poprvé, již před časem mu zaslal první dopis, v němž hlavu státu kritizuje za jeho postoj v kauze OKD a problematice Dolu Paskov. Prezident totiž požaduje, aby důl zůstal otevřený minimálně do roku 2016. A podle odborových předáků disponuje možnostmi, jak vlastníka k pokračování těžby donutit. Navíc navrhuje, aby společnost RPG Byty postoupila 44 tisíc bývalých bytů OKD například Moravskoslezskému kraji.

Zeman na první stížnosti od Dvořáka reagoval prostřednictvím svého sekretariátu. „Pan prezident Miloš Zeman již několikrát uvedl, že každý občan ČR má právo na svůj osobní názor,“ stojí v něm například.

To však Dvořák požaduje za pouhou výmluvu. „Touto větou se pouze pokoušíte zamést pod koberec podstatu věcí, obdobně jako pánové Ing. Paroubek, Ing. Topolánek a Váš velmi čestný RNDr. Nečas,“ odpovídá mu svém dopisu.

Občané mají právo na život bez zločinců

„Nepovažuji Vás za burana jako Karel Schwarzenberg, ale některé Vaše kroky jsou pro ČR velmi nebezpečné. Odborníkem se nestane, pane prezidente, ten, koho Vy tím označíte, odborníkem je, pane prezidente, pouze ten, kdo vlastní páky k novým technologiím a ví, jak lze dobývat uhlí v hlubinném Dole Paskov stále se ziskem, a kdo má tudíž páky i na pana Bakalu,“ míní.

„A pokud tito lidé mají navíc i páky k návratu ČR zpět mezi ty nejlepší, je poté Váš pokus se těchto lidí zbavit nikoli rádoby moudrou větou, ale velmi nebezpečný čin. Občané ČR mají, pane prezidente, právo nejen na svůj osobní názor, ale také i na život bez starých zločineckých struktur,“ uzavřel Dvořák korespondenci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…