Za katastrofu ODS může i Klaus, soudí Pospíšil

28.10.2013 16:52

Místopředseda ODS Jiří Pospíšil v rozhovoru pro server Česká pozice popsal, co všechno stojí za katastrofálním výsledkem občanských demokratů v předčasných volbách. Jsou to prý aféry jednotlivců, nepopulární zvyšování DPH, ale i Václav Klaus, který prý do strany kopal.

Za katastrofu ODS může i Klaus, soudí Pospíšil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jíří Pospíšil

Strana teď bude muset řešit jak finanční situaci, protože od státu dostane podstatně méně peněz než v minulosti, tak programové a personální otázky. Sám Pospíšil zvažuje, zda bude v lednu kandidovat na předsedu strany. Dosud si to prý ještě nerozmyslel. Kdyby se objevila nějaká silná osobnost, která by nebyla zatížena neúspěchem v těchto volbách, Pospíšil ji rád podpoří.

Opoziční role ODS prospěje

ODS podle jeho názoru jednoznačně prospěje odchod do opozice. Občané často říkají, za co všechno v Česku ODS může, což je po sedmi letech vládní odpovědnosti v podstatě pochopitelné, takže bude podle Pospíšila dobře, když ODS zasedne v opozici a bude jasné, že za chyby v příštích letech nemůže. Během těch vládních let jich občanští demokraté udělali dost. Na jedné straně jejich vláda zvyšovala DPH, na straně druhé se jména vládních představitelů objevovala v korupčních kauzách. Svou roli sehrál i pravomocně odsouzený exposlanec ODS Roman Pekárek.

„Takže, když byl za korupci odsouzen pan Pekárek a my ho vyloučili, přesto to ODS poškodilo. Takhle bychom mohli jmenovat další věci. A v neposlední řadě šlo o nepochopitelné kopání Václava Klause do ODS, což se mu nakonec trochu vymstilo, protože stranický subjekt, který podpořil, zcela pohořel (Hlavu vzhůru). Avšak vztah voličů k pravici mohlo samozřejmě poničit i to, že zakladatel do ODS tímto způsobem kope,“ míní Pospíšil.

Dodejme, že Jiří Pospíšil dokázal v čele ODS získat v Plzeňském kraji dvouciferný volební výsledek, v tom nijak nezaostal za volební lídryní Miroslavou Němcovou. Exprezident Klaus však ve svém dnešním prohlášení napsal, že ODS neprospěje, pokud se znovu přikloní k tzv. havlistické vlně a bude se snažit zalíbit médiím. Pospíšila Klaus považuje za reprezentanta této vlny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…