Za výsměchem Fischerovi prý stojí Balbínovci, spekuluje server

16.12.2012 8:54

Ačkoliv v minulosti již mnohokrát zazněly sliby, že politici nebudou dělat negativní kampaň, přesto se takové akce objevily i před prezidentskými volbami. Terčem jedné z nich se stal i spolufavorit voleb Jan Fischer, který dnes shlíží z některých billboardů se sloganem, vysmívajícím se jeho někdejšímu členství v KSČ.

Za výsměchem Fischerovi prý stojí Balbínovci, spekuluje server
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Prezidentský kandidát Jan Fischer během setkání s občany

„Ti nejschopnější byli v KSČ“, píše se na plakátě s Fischerovou fotografií a panoramatem Hradčan. Server Týden.cz zjistil, že zadavatelem této zakázky bylo grafické studio Sprinter, jehož jednatelem je Petr Borka, ekonom Balbínovy poetické strany.

Právě recesističtí „balbínovci“ se v minulosti přihlásili k některým podobným dehonestujícím akcím. Například se před volbami 2006 strefovali do Miroslava Kalouska, když již tehdy kontroverzního politika označovali za „nejčestnějšího muže ve státě“.

Vznikají však pochybnosti, jak je malá, neparlamentní strana schopna financovat tak rozsáhlé kampaně. Pronájem a výroba billboardů představují náklady v řádu milionů. Proto se v roce 2006 spekulovalo o podílu ODS, hlavního konkurenta lidovců, za které tehdy Kalousek kandidoval.

Tyto spekulace se rozmohly obzvlášť poté, co s grafickým studiem začalo spolupracovat ministerstvo práce a sociálních věcí, tehdy vedené současným premiérem Petrem Nečasem. Za reklamy na projekt Institut trhu práce Praha dostalo podle serveru 40 milionů korun.

ODS však odmítá, že by měla cokoliv společného s pomluvami prezidentského kandidáta Fischera. „Negativní kampaň neděláme, protože víme, že není efektivní,“ uvedl mluvčí strany Tomáš Bartovský. Jeho strana prý na billboardech spíše šetří. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…