Žalobkyně sebrala případ Hala protikorupční centrále

24.05.2013 10:18

Kauza úplatků na Ředitelství silnic a dálnic zažívá změny. Případ převzal v pořadí již třetí vyšetřovatel a Lidovky.cz si všímají také toho, že kauzu bude dozorovat jiná státní zástupkyně než dosavadní Jana Jahodová. Ta však ještě stihla odebrat věc protikorupční centrále v Praze a dala ji na starosti expozituře v Českých Budějovicích.

Žalobkyně sebrala případ Hala protikorupční centrále
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálnice, ilustrační foto

"V Českých Budějovicích je to od minulého týdne, co o odebrání rozhodla dozorující státní zástupkyně. Vedení našeho útvaru dále rozhodlo, že to bude zpracovávat tamější expozitura," potvrdil prý severu Lidovky.cz mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej.

Server upozorňuje, že vyšetřování případu, v němž policie stíhá bývalé šéfy ŘSD Alfreda Brunclíka a Petra Laušmana nebo výkonného ředitele firmy Michala Halu, tak dál provázejí pochybnosti.

"Jsou tam podání, která se prověřují. Aby byla zajištěna objektivita dalšího vyšetřování do doby, než budou stížnosti vyřízeny, věc byla předána do Českých Budějovic," přiblížila serveru Lidovky.cz státní zástupkyně Jana Jahodová. Ta už jednou nechala vyšetřovatele vyměnit, loni musel skončit kvůli neplnění pokynů státní zástupkyně, upřesňují Lidovky.cz.

Jahodová se po stáži vrací na kraj

Státní zástupkyně Jana Jahodová byla na vrchním státním zastupitelství na stáži a nyní se vrací na krajské zastupitelství. Proto ji musí od července nahradit jiný státní zástupce.

Kauza z ŘSD se týká pronájmů několika dálničních odpočívadel na dálnicích. Manažeři ŘSD je údajně za úplatek přenechali soukromé společnosti Monstera International, která je pak se značným ziskem pronajala provozovatelům čerpacích stanic. Lidovky.cz píší, že škoda jde podle kriminalistů do stamilionů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…