Zeman dotáhl Fischera, říká průzkum

24.10.2012 9:38

Ještě v únoru dělilo Jana Fischera a Miloše Zemana v odhadech prezidentských preferencí téměř patnáct procent. Nyní se však podle exkluzivního průzkumu, který provedla agentura SANEP, bývalý předseda vlády za ČSSD na svého rivala dotáhl a dělí je zanedbatelné čtyři desetiny procenta. Vyrovnaný souboj tak rozsoudí zřejmě až druhé kolo voleb.

Zeman dotáhl Fischera, říká průzkum
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Pražský hrad

Jan Fischer si podle deníku Blesk, který si průzkum u agentury objednal, připsal 24,5 procenta sympatizantů. Čestný předseda Strany práv občanů - zemanovců získal 24,1 procenta. V únoru přitom Fischer v průzkumu získal 21,2 procenta, kdežto Miloš Zeman pouze 6,3 procenta.

Z analýzy agentury prý vyplynulo, že Zeman oslovuje hlavně levicové voliče, ale i sympatizanty ODS, TOP 09 a KDU- ČSL. Fischer oslovuje ženy, mladé voliče a rovněž nevoliče.

Podle Blesku však je možné, že kromě těchto dvou favoritů do volby výrazně promluví i někdo jiný. Třeba nově zvolený senátor Tomio Okamura, který má značné sympatie veřejnosti. Nebo Jiří Dienstbier, kandidát ČSSD. Dnes by se prý mezi kandidáty mohl přidat Vladimír Remek, který by měl oznámit, zda bude na hlavu státu kandidovat za KSČM. Nejnověji prý o kandidatuře uvažuje čerstvě zvolený senátor za koalici zelených, lidovců a pirátů Libor Michálek. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…