Zeman je kandidát minulosti, řekl kníže. Pak se ozvala hymna

12.01.2013 16:14

Hlasy, které jsou v tuto chvíli sečtené, přisuzují druhé místo Karlu Schwarzenbergovi a přislibují mu i postup do druhého kola prezidentských voleb, kde se utká s Milošem Zemanem. "Je to protivník, se kterým stojí za to se utkat," vzkázal před chvílí novinářům.

Zeman je kandidát minulosti, řekl kníže. Pak se ozvala hymna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

V úvodu své řeči srdečně poděkoval všem, kteří mu věnovali svůj hlas. „Výsledek beru jako odpovědnost,“ uvedl.

Miloše Zemana, s nímž se utká ve druhém kole prezidentské volby, považuje za velkého politického profesionála. „Je to protivník, se kterým stojí za to se utkat,“ prohlásil na jeho adresu a dodal, že Zeman je reprezentant minulosti, za což ho odměnili přítomní lidé jásotem a potleskem.

Pravda zvítězí

„Doufám, že se mi podaří během pěti let uvést naší zemi do takového stavu, abychom pak mohli skutečně říci: Pravda vítězí a odpovídá skutečnosti,“ nechal se slyšet Schwarzenberg. Jeho řeč pak přerušil spontánní zpěv české hymny od publika, ke zpěvu se nechal strhnout i kníže.

„Neslibuju zářné zítřky. Neslibuju ani ráj na pohled. Slibuju vám, že udělám vše, co bude v mých silách, aby naše země byla spořádaná a úspěšná, aby se stala skutečným srdcem Evropy,“ pronesl. „Budu strážcem Ústavy, budu posilovat právní stát a chránit ty, kteří jsou zrovna v naší společnosti znevýhodněni – staří, nemocní, postižení. Ještě jednou vám moc děkuji,“ zakončil svůj projev.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…