Zeman kritikům: Jen idiot může tu aféru srovnávat s mými úspěchy

07.01.2013 11:45

Méně cestování po světě a více snahy o dialog mezi českými politiky. Tak by měl vypadat prezidentský úřad za Miloše Zemana. V rozhovoru pro magazín Týden si rovněž zanadával na novináře a pochlubil se svými úspěchy z časů premiérování.

Zeman kritikům: Jen idiot může tu aféru srovnávat s mými úspěchy
Foto: Radmila Zemanová-Kopecká
Popisek: V divadle Rock opera Praha se předtáčel duel prezidentských kandidátů Jana Fischera a Miloše Zemana

Anketa

Kdo získá váš hlas v 1. kole volby prezidenta?

36%
2%
4%
5%
hlasovalo: 21467 lidí

Zatímco pro Václava Havla byla v prezidentské funkci prioritou lidská práva a pro Václava Klause postavení ČR v EU, Miloš Zeman by chtěl na Hradě vytvořit neutrální pole pro trvalý dialog všech politických stran. „S cílem, aby politici začali spolu mluvit, aby se dokázali dohodnout a aby tyto dohody dodržovali,“ říká favorit prezidentské volby.

„Novináři nedokážou pochopit, co je podstatné a co je jen pěna dní,“ říká bývalý předseda ČSSD. „Podstatné je, že jsem zvýšil volební zisk ze 7 na 32 procent, nebo že jsem v čele vlády vyvedl zemi z hospodářské krize. Jen naprostý idiot by s těmito podstatnými výsledky srovnával věci, jako je bamberská aféra,“ myslí si.

Na ostýchavou poznámku redaktora, zda chce skutečně zlepšit stav politiky se svým proslulým drsným slovníkem a přestřelkami, odvětil: „Vždyť třeba můj velký vzor Winston Churchill disponoval daleko drsnějším slovníkem, než je ten můj“.  

Strach nemá ani z toho, že by funkci prezidenta nezvládl, když po čtyřech letech premiérování byl na pokraji sil. „Náplň práce prezidenta je přece jen o něco nižší,“ myslí si. Navíc podle něj prezident sice musí navštívit sousední země nebo velmoci, ale rozhodně nemusí cestovat po celém světě.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…