Zemanův kancléř Mynář se rozčílil na šéfa ČSSD: Vy máte ale žaludek

23.05.2013 15:07

Kancléř prezidenta Miloše Zemana Vratislav Mynář ve vyjádření pro ParlamentníListy.cz popsal, co zažil na středečním rozloučení s Valtrem Komárkem. Kancléř přiznává, že jej šokovalo, jakým způsobem se při této pietní akci choval předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

Zemanův kancléř Mynář se rozčílil na šéfa ČSSD: Vy máte ale žaludek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Štěch a Bohuslav Sobotka

Sobotka se podle kancléře chová velmi ošklivě i k prezidentu Zemanovi coby bývalému předsedovi jeho strany. Naposledy jej prý urazil neuvěřitelným výrokem, že prezident Zeman je spojencem Nečasovy vlády. „Kdyby žil jako všichni ostatní občané této země, věděl by, že prezident Zeman je velkým kritikem Nečasovy vlády a že ji naposledy kritizoval v pondělí na Žofínském fóru,“ vzkázal mu kancléř.

Na pováženou však prý je, že se Bohuslav Sobotka neumí chovat ani k dalším představitelům levice, a to dokonce ani k těm, kterým náleží nejvyšší úcta. „Byl jsem na pohřbu prof. Valtra Komárka a to, co tam předvedl Bohuslav Sobotka, neumím slušně pojmenovat,“ píše kancléř.

Je prý neuvěřitelné, že v sobě předseda nejsilnější opoziční strany a potenciální premiér dokáže najít tolik drzosti, že si i z pohřbu dokáže učinit fórum pro předvolební kampaň. „Aby z aktu rozloučení udělal svým projevem předvolební mítink sociální demokracie, na to opravdu musí člověk mít žaludek, pane Sobotko,“ vzkazuje bývalý předseda SPOZ do Lidového domu.

Celý text Vratislava Mynáře si přečtěte ZDE

Bohuslav Sobotka byl na Komárkově pohřbu jedním z řečníků a značnou část své vzpomínky věnoval právě působení Valtra Komárka v ČSSD. „Valtr Komárek se do poslední chvíle zajímal o sociální demokracii a o její plány do budoucna. Když jsme se setkali naposledy, domlouvali jsme se na jeho účasti při přípravě našeho ekonomického programu pro volby v roce 2014,“ řečnil Sobotka, přičemž zalitoval, že programový dokument už nestihl dopsat.  

Valtr Komárek byl v poslední době čestným předsedou ČSSD a strana si jej obsáhle připomíná i na svém webu. Tomu vládne Komárkova fotografie s černou páskou. Na stránkách je též možné zhlédnout fotogalerii z Komárkova čtvrtečního pohřbu. Poněkud morbidně je zároveň stále jako čestný předseda strany veden v sekci „Naši lidé“. Zde je k přečtení mimo jiné jeho poslední text, v němž v době prezidentské kampaně protestoval proti tomu, že je kandidát Miloš Zeman v médiích prezentován jako hrubián a hulvát.   

Paradoxně právě na Komárkově pohřbu přitom prezident Miloš Zeman varoval před zneužíváním Komárkova jména a jeho přivlastňování některými politickými stranami. „Byl vždycky svůj, a proto nepatří žádné straně, ale nám všem,“ zaznělo z prezidentových úst ve strašnickém krematoriu.


 


 

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…