Zrušme Senát. Už kvůli Okamurovi, vyzývá Reflex

21.10.2012 19:55

Komentátor týdeníku Reflex Petr Holec napsal komentář k definitivním výsledkům senátních voleb. Senát by podle něj měl být zrušen – a důkazem je to, že se do něj dostal podnikatel Tomio Okamura.

Zrušme Senát. Už kvůli Okamurovi, vyzývá Reflex
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Tomio Okamura.

„Kdysi otloukaný mládenec s nedostatečně šikmýma očima, jak o sobě Okamura rád vykládá, právě dosáhl povinné čtyřicítky, takže si nejen našel další sympatickou přítelkyni, ale protože ho máme fakt rádi, potáhne teď i na Hrad,“ komentuje Holec.

ODS prohrála definitivně a její předseda Petr Nečas se podle Holce zmůže jen na hysterický úsměv. „Chcete-li pochopit, jak hluboko ODS padla, stačí se podívat na to, čím se nyní na volebním štábu chlácholí: totiž že v tradičně pravicové Praze nakonec neporazil její senátorku Danielu Filipiovou komunista Jiří Dolejš. Toho navíc podporovali i někdejší disidenti, bojovníci proti komunismu,“ napsal komentátor.

ČSSD sice vyhrála, ale zase taková výhra Senát není. Podle Holce je totiž problém úplně jinde. „Jenže situaci zásadně mění současný rozklad ODS, potažmo i vlády: jakékoli senátní veto nyní snadno znamená i vládní veto, plus veto celé ODS. ČSSD navíc v Senátu poprvé vládne – spolu s komunisty a pár nevyzpytatelnými typy – i ústavní většinou. Obávám se, že to nemusí trvat ani moc dlouho a bude podobně vládnout i celé zemi. Poděkovat za to budeme moct především ODS,“ myslí si Holec.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…