Benešová - kauzy jsou zašpuntované, Kotek - ČSSD má lišku v kurníku!

22.09.2011 10:15

Vedení ČSSD odstartovalo veřejnou prezentaci svých reforem. Sympatický projekt, nazvaný Mluvte nám do toho, s nímž putuje po Čechách, má však vadu na kráse. Reprezentaci ČSSD totiž kazí pověst někteří jejich kolegové v regionech, kteří figurují v korupčních kauzách a skandálech.

Benešová - kauzy jsou zašpuntované, Kotek - ČSSD má lišku v kurníku!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně spravedlnosti Rusnokovy vlády Marie Benešová

 Do karlovarského Lidového domu zkraje tohoto týdne zavítala vrcholná sestava ČSSD. Nechyběl předseda Bohuslav Sobotka, místopředsedové Marie Benešová a Jiří Dienstbier nebo stranický expert na sociální politiku Vladimír Špidla. Pro spanilé jízdy po vlasti zvolili taktiku konstruktivní opozice, odmítající pouhou kritiku vládních reforem. Jejich slova o spravedlivé důchodové reformě a účelném boji proti korupci se poslouchala dobře, tím spíše, že si na občany vzpomněli dříve, než před volbami. Jenže, celkový dojem zkazili hříšníci z vlastních řad, kteří ovládají karlovarskou ČSSD, i když byli uklizeni z pódia.

Benešová: než jsem byla odvolaná...

Marie Benešová přijela na debatu s občany vyzbrojena s titulními stránkami deníků, konstatujících, že korupce v Čechách už je proti srsti i samotným podnikatelům. Ona sama je členkou týmu odborníků, kteří zpracovali protikorupční strategii ČSSD. Na tiskové konferenci, předcházející setkání s občany, konstatovala, že situaci v regionu dobře zná, protože odtud pochází a vyjmenovala s přehledem zdejší kauzy, například proslulou losovačku, úřednici Doubovou, či stavby podnikatele Stěpanova. Zapomněla však na skutečnost, že všechny jsou spojeny s vládou velké koalice ODS a ČSSD na karlovarském magistrátě.

  • TÉMA: Prezident ve Varech
  • V kleci se lvem

    Na dotaz ParlamentníchListů.cz, jak je možné, že dosud nebyla žádná karlovarská kauza vyšetřena, odpověděla: "Já jsem se osobně v některých těch případech angažovala až do okamžiku, než jsem byla odvolána. Za tehdejším hejtmanem Josefem Pavlem (ODS) jsem přijela dokonce řešit ten gang, který vydíral podnikatele a zavíral je do klece se lvem. Policie tehdy nasadila nejlepší detektivy a skončili ve vazbě. Také si vzpomínám, že Otakar Motejl odvolal čtyři předsedy krajských soudů. Snažili jsme se podnikat všemožné kroky, ale teď je to neřešitelné. Dokud bude na vrchním státním zastupitelství dále působit pan Rampula, tak ty kauzy budou zašpuntované."

    Karlovy Vary: Všude nápisy v ruštině. Máme foto

    Kotek: určující jsou skutky

    Jeden z nejznámějších českých bojovníků proti korupci, který shodu okolností tentýž den figuroval v pořadu České televize „Reportéři", Jiří Kotek (Alternativa) sice s názory Benešové souhlasí, ale zároveň dodává: "Takové řeči z politické hlásky ČSSD v Karlových Varech jsou směšné a falešné! Paní Benešové si za její snahu a aktivitu v pozici nejvyšší státní zástupkyně vážím, nicméně reálné skutky, nikoliv proklamace této dámy, jsou v Karlových Varech určující. Vždyť dlouholetý karlovarský náměstek pro hospodaření s majetkem, pan Hybner (ČSSD), dohánějící své tituly podle mustru plzeňské právnické fakulty, se zcela bezprostředně podílel na vytunelování městského majetku. Proto zde ČSSD propadla u voleb a skončila v opozici. Jak zafungovala stranická sebereflexe? Jako sociální síť. Vynesla totiž tohoto poraženého politického šíbra do placené funkce na Krajský úřad, do hnízda dělby evropských dotací v Regionální radě soudržnosti, kde se stal dokonce místopředsedou. Liška v kurníku se tomu lidově říká, takže zastavení dotací ROP Severozápad nemohlo nikoho překvapit, snad jen to, že pana Hybnera, na rozdíl od jiných, policie nezadržela."

    Více:

    Karlovy Vary zvučilo ProMoPro. Bartoška nám prásknul telefonem
    Primátor Karlových Varů: Ve státním sektoru vše trvá nekonečně dlouho

    Foto: Hans Štembera

    Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: Hana Čechová

    migrační pakt

    Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

    9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

    Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …